З рису можна приготувати безліч смачних страв, у тому числі супи. Якщо потрібно швидко зварити апетитний суп із рисом, то скористайтеся цим рецептом. Пропоную покроковий рецепт рисового супу з фрикадельками, який виходить ситним та наваристим.
Інгредієнти
- Картопля: 2-3 шт.
- Морква: 0,5 шт.
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Рис пропарений: 2,5 ст. ложки
- Фарш змішаний (свинина + яловичина): 200 г
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Зелень сушена: за смаком
- Лист лавровий: 1 шт.
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Вода: 1,5 л
Приготування
За списком візьмемо потрібні продукти. Ставимо кип'ятити воду в каструлі. Очищаємо цибулю, моркву та картоплю.
Картоплю подрібнюємо середнім кубиком. Нарізку викладаємо в киплячу воду, солимо. Варимо картоплю до напівготовності.
Порцію пропареного рису перекладаємо на сито та промиваємо. Додаємо рис у каструлю до картоплі, перемішуємо.
Поки картопля з рисом варяться, зробимо м'ясні фрикадельки. Фарш трохи солимо і перчимо. З фаршу катаємо круглі фрикадельки розміром трохи менше волоського горіха. Закладаємо фрикадельки у каструлю.
Подрібнюємо моркву теркою, а цибулю нарізаємо дрібними шматочками. Перекладаємо овочеву заготівлю в розігріту олію на сковороду. Пасеруємо до м'якості.
Фрікадельки піднялися вгору, можна додати пасеровані овочі. Продовжуємо варити наступні 5 хвилин.
У рисовий суп із фрикадельками додаємо сушену зелень, кидаємо лавровий лист. Пробуємо суп на смак, перчимо його, при необхідності солимо. Готуємо ще 2-3 хвилини.
Смачний суп із рисом та фрикадельками готовий, розливаємо його порціями у тарілки. Смачного!