Рисовий суп із фрикадельками

З рису можна приготувати безліч смачних страв, у тому числі супи. Пропоную рецепт рисового супу з фрикадельками, який виходить ситним та наваристим.

З рису можна приготувати безліч смачних страв, у тому числі супи. Якщо потрібно швидко зварити апетитний суп із рисом, то скористайтеся цим рецептом. Пропоную покроковий рецепт рисового супу з фрикадельками, який виходить ситним та наваристим.

Інгредієнти

  • Картопля: 2-3 шт.
  • Морква: 0,5 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
  • Рис пропарений: 2,5 ст. ложки
  • Фарш змішаний (свинина + яловичина): 200 г
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Зелень сушена: за смаком
  • Лист лавровий: 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Вода: 1,5 л

Приготування

За списком візьмемо потрібні продукти. Ставимо кип'ятити воду в каструлі. Очищаємо цибулю, моркву та картоплю.

Картоплю подрібнюємо середнім кубиком. Нарізку викладаємо в киплячу воду, солимо. Варимо картоплю до напівготовності.

Порцію пропареного рису перекладаємо на сито та промиваємо. Додаємо рис у каструлю до картоплі, перемішуємо.

Поки картопля з рисом варяться, зробимо м'ясні фрикадельки. Фарш трохи солимо і перчимо. З фаршу катаємо круглі фрикадельки розміром трохи менше волоського горіха. Закладаємо фрикадельки у каструлю.

Подрібнюємо моркву теркою, а цибулю нарізаємо дрібними шматочками. Перекладаємо овочеву заготівлю в розігріту олію на сковороду. Пасеруємо до м'якості.

Фрікадельки піднялися вгору, можна додати пасеровані овочі. Продовжуємо варити наступні 5 хвилин.

У рисовий суп із фрикадельками додаємо сушену зелень, кидаємо лавровий лист. Пробуємо суп на смак, перчимо його, при необхідності солимо. Готуємо ще 2-3 хвилини.

Смачний суп із рисом та фрикадельками готовий, розливаємо його порціями у тарілки. Смачного!