Овочеві заготівлі з різноманітними інгредієнтами — звична страва для господарок, котрі воліють робити на зиму смачні різносоли. У холодну пору такі закочення виручають при складанні меню (і буденного, і святкового). Пропоную вам зробити смачний салат з перцю з яблуками на зиму, який «підкуповує» і своєю простотою готування, і дивовижним смаком. Перчик у салаті чудово «сусідить» з яблуками. Краще, до речі, взяти сорти із щільною м'якоттю, а за смаком – із кислинкою.
Цей покроковий рецепт салату з перцю з яблуками на зиму обов'язково має бути у ваших кулінарних записах. Отже, починаємо.
Інгредієнти
- Солодкий болгарський перець: 500 г
- Яблука: 250 г
- Цибуля ріпчаста: 250 г
- Мед: 1 ст. ложка
- Олія рослинна: 30 мл
- Сіль: 1/4 ст. ложки
- Оцет 9%: 1 ч. ложка
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Беремо продукти за списком. Відміряємо їх у потрібній кількості. Яблука, перець промиваємо. Очищаємо перець від насіння та світлих перегородок. З фрукта потрібно прибрати лише насіння, шкірку розрізається залишити. Цибулини очищаємо від лушпиння.
Починаємо подрібнення. Перчики нарізаємо у формі тонких смужок, яблуко – тонкими часточками, а цибуля – півкільцями.
Заготівлю з овочів та фрукту поміщаємо у скляну миску. Приєднуємо до інгредієнтів мед, сіль. Вливаємо порцію олії.
Інгредієнти для салату між собою перемішуємо і залишаємо вміст, накривши харчовою плівкою, на 1 годину. За цей час овочі пустять сік. Пару разів салат потрібно перемішати.
Салат з перцю з яблуками перекладаємо для варіння у каструлю і ставимо на вогонь. Чекаємо, коли нарізка закипить, зменшуємо нагрівання, проварюємо салат з перцем 15 хвилин. Завершальний етап – наприкінці варіння вливаємо оцет, перчимо до смаку. Ще раз перемішуємо заготовку та знімаємо з плити.
Салат викладаємо в заздалегідь стерилізовану тару (скляні банки) та щільно фіксуємо кришками.
Банки з салатом з перцю з яблуками остудити протягом доби, накинувши на них теплий плед, ковдру або рушник.
Приємного вам перекушування!