Поповніть свої різносоли з овочів апетитним салатом з огірків та цибулі. Смачний салат «Ніжинський» із огірків на зиму чудово впишеться в обіднє меню. Така заготівля чудово доповнить основні страви з м'яса чи риби. Добре подавати огірковий салат до картоплі або каші. Салат просто готується, впорається навіть хазяйка-початківець.
Інгредієнти
- Огірок свіжий: 1 кг
- Цибуля ріпчаста: 750 г
- Оцет 9%: 50 мл
- Олія рослинна: 50 мл
- Цукор: 1,5 ст. ложки
- Сіль: 1 ст. ложка
- Перець запашний горошком: 10 шт.
Приготування
Підготуємо за списком овочі, відміряємо у зазначеній кількості спеції. У мене в результаті вийшло 2 баночки по 700 мл готового салату. До речі, банки потрібно буде ретельно промити, а потім стерилізувати їх разом із кришками. Мені зручно стерилізувати банки над парою, а дахи кип'ятити.
Промиваємо огірки, зрізаємо хвостики у плодів. Нарізаємо огірки кільцями.
Очищаємо від лушпиння цибулю. Подрібнюємо цибулю для салату у формі напівкілець. Перекладаємо цибульну нарізку до огірків.
Заготовку з цибулі та огірків посипаємо цукровим піском та сіллю. Добре перемішуємо. Залишаємо миску із вмістом на 30 хвилин при кімнатній температурі. За цей час виділиться сік.
Салат перекладаємо у каструлю, яку ставимо на плиту. При середньому нагріванні доводимо салат до кипіння. Варимо періодично перемішуючи, 10 хвилин.
У салат кидаємо запашний перець горошком. Вливаємо столовий оцет і олію. Перемішуємо, доводимо до кипіння і проварюємо 2 хвилини.
Огірковий салат перекладаємо у підготовлені банки.
Загортаємо банки кришками. Банки перевертаємо верх дном. Накидаємо на банки ковдру (плед, рушник) і повністю остуджуємо.
Салат «Ніжинський» рекомендується зберігати у прохолодному місці. Вдалих вам заготовок на зиму!