Салат Олівє з мясом та свіжим огірком

Майже жодне застілля не обходиться без такої страви як салат. Пропоную рецепт ситного та апетитного салату Олів'є з м'ясом та свіжим огірком.

Майже жодне застілля не обходиться без такої страви як салат. Напевно, у своє святкове меню ви включаєте популярний салат Олів'є. Багато варіантів приготування цієї салатної страви дозволяють робити її з різними смаками. Пропоную покроковий рецепт салату Олів'є з м'ясом та свіжим огірком, який виходить ситним та апетитним. Як основний інгредієнт підійде яловичина або нежирна свинина.

Інгредієнти

  • Яловичина варена: 250 г (або нежирна свинина)
  • Огірок свіжий: 1 шт.
  • Картопля (варена): 2 шт.
  • Морква варена: 1 шт.
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Горошок зелений консервований: 4 ст. ложки
  • Майонез: 2 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Орієнтуючись на список, візьмемо продукти салату. Морква, картопля, яйця та м'ясо раджу відварити заздалегідь. Коренеплоди та яйця очистити. До складу салату олів'є з м'ясом можна включити свіжу зелень.

Порядок подрібнення інгредієнтів для салату особливої ролі не відіграє, давайте почнемо з м'яса та огірка. Огірок я нарізала разом із шкіркою, але якщо вона гірчить, то обов'язково її зріжте. Намагайтеся, щоб нарізка всіх інгредієнтів була однакового розміру.

Відварену картоплю і моркву подрібнюємо аналогічно, тобто дрібним кубиком.

Відварені курячі яйця для салату рубаємо дрібним кубиком.

До подрібнених інгредієнтів додаємо зелений горошок. Консервований продукт спочатку слід відкинути на сито, щоб злити всю рідину.

До складу салату додаємо свій улюблений майонез, компоненти на смак солимо і перчимо, за бажанням додаємо свіжу подрібнену зелень.

Залишилося лише перемішати інгредієнти між собою та можна подавати салат до столу. Бажано кілька хвилин витримати салат у холодильнику.

Пригощайтеся із задоволенням, приємного перекушування!