Салат з болгарського перцю та помідорів на зиму.

У зимових заготовках часто трапляється поєднання болгарського перцю з помідорами. Салат з болгарського перцю та помідорів на зиму має пікантний смак із легкою кислинкою.

У зимових заготовках часто можна зустріти поєднання солодкого перцю болгарського з помідорами. Я пропоную використовувати цей овочевий «союз» для приготування смачного салату на зиму. Така заготівля є апетитною закускою, яку також можна використовувати як додаток для готування рагу, борщів або підлив. Апетитний салат з болгарського перцю та помідорів на зиму має відмінний пікантний смак із легкою кислинкою.

Для зберігання салату простерилізуйте баночки, а кришки прокип'ятіть. Приблизний вихід заготовки із запропонованої кількості інгредієнтів – 700 мл.

Інгредієнти

  • Солодкий болгарський перець: 500 г
  • Помідори: 500 г
  • Олія рослинна: 1 ст. ложка
  • Цукор: 1,5 ст. ложки
  • Сіль: 0,5 ст. ложки
  • Оцет 9%: 1 ст. ложка

Приготування

Візьмемо для рецепту салату на зиму потрібні інгредієнти. Помідори та перці промити. У перців видалити насіннєву коробочку.

Солодкі болгарські перці нарізаємо для салату великими шматочками чи пелюстками.

У помідорів зрізаємо місце, де росла плодоніжка. Також крупно нарізаємо шматочками помідори. Дрібні плоди досить розрізати навпіл.

До перців і помідорів підсипаємо цукровий пісок, сіль, вливаємо рафіновану олію.

Каструлю з овочевою заготівлею ставимо на плиту та доводимо до кипіння. Зменшуємо нагрівання плити і проварюємо салат протягом 40 хвилин.

У варений салат із перцю та помідорів вливаємо оцет, перемішуємо.

Поки салат гарячий, розкладаємо його у підготовлену стерилізовану тару. Герметично закриваємо банки.

Салат на зиму з помідорів та перців остудити при кімнатній температурі, а зберігати його краще в прохолодному місці. Смачних вам заготовок!