Куряча печінка є смачним і ніжним субпродуктом. Цей інгредієнт має чудову кулінарну якість – печінка чудово поєднується з яйцями, грибами, овочами та сиром. Ця продуктова перевага використовується не тільки для приготування других страв, але і для салатних рецептів. Пропоную вам покроковий рецепт салату з курячої печінки з помідорами, який виходить досить ароматним, має приголомшливий смак. Апетитний салат із курячою печінкою та помідорами впишеться в буденне меню, запропонувати його можна і до святкового столу.
Інгредієнти
- Печінка куряча: 300 г
- Помідори: 2 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1/2 шт.
- Часник: 3-4 зубчики
- Зелень свіжа: 1/2 пучка
- Соус соєвий: 2 ст. ложки
- Олія рослинна: 4 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Знайомимося зі списком продуктів та беремо інгредієнти у потрібній кількості. Курячу печінку добре промиваємо, а також оглядаємо на наявність жовчного міхура (видаляємо, якщо він присутній).
У сковороду наливаємо олію. Великі шматки печінки розрізаємо навпіл. Заготовку викладаємо на сковороду, солимо і перчимо на власний смак.
На помірному вогні підсмажуємо шматочки курячої печінки, іноді перемішуючи протягом 7 або 8 хвилин.
Приготовлену для салату печінку перекладаємо в миску.
Промиті помідори ділимо на дві половинки. Видаляємо м'якоть. Так ми позбудемося зайвої рідини у салаті.
Підготовлені половинки помідорів нарізаємо у формі скибочок.
На черзі цибуля і часник. Для салату з курячою печінкою цибулину нарізаємо тонким пір'ям. Очищені зубчики часнику подрібнюємо за допомогою терочки або пропускаємо через прес.
Як зелений інгредієнт я використовувала петрушку. Рубаємо її, додаємо в салат.
Як заправку будемо використовувати соєвий соус. Вливаємо продукт у миску. Солимо, перчимо інгредієнти.
Інгредієнти нашого салату перемішуємо.
Приготовлений салат з курячою печінкою та помідорами відразу виставляємо на стіл. Частуйтесь на здоров'я!