Салат з огірків на зиму з гострим перцем

Любителям гострих закусок пропоную зробити салат із огірків на зиму із гострим перцем. «Родзинка» такого салату – це гострий перчик.

Щоб узимку порадувати домочадців смачною заготівлею, подбайте про це влітку – у сезон дозрівання овочів. Любителям гострих закусок пропоную зробити салат з огірків на зиму з гострим перцем, у якому також є морквина. «Родзинка» такого салату – це гострий перчик. Обробляючи та подрібнюючи його, раджу надіти рукавички.

Із запропонованої кількості інгредієнтів виходить 2 баночки об'ємом 0,5 л.

Інгредієнти

  • Огірок свіжий: 1 кг
  • Морква: 210 г
  • Перець гострий: 20 г (стручковий)
  • Цукор: 150 г
  • Оцет яблучний: 80 мл
  • Часник: 3 зубчики
  • Сіль: 20 г
  • Олія рослинна: 60 мл

Приготування

Для зимової заготівлі беремо інгредієнти за списком. Ретельно промиваємо огірки, зрізаємо кінчики. Очищаємо морквину та часникові зубчики. З перцю видаляємо насіння.

Почнемо подрібнення інгредієнтів. Нарізаємо огірки у формі напівкілець чи кілець, якщо плоди невеликі.

На черзі — морквина. Подрібнюємо її кружальцями.

Гіркий перець нарізаємо дрібними шматочками. Часникові зубки подрібнюємо тонкими пластинками.

До складу салату вливаємо яблучний оцет та олію. Підсипаємо у зазначених пропорціях цукор та сіль.

Поміж собою добре перемішуємо компоненти салату і залишаємо при кімнатній температурі на 2-3 години. За цей час виділиться велика кількість соку.

Заготівлю салату поміщаємо у стерилізовані банки.

На банки з огірковим салатом накидаємо кришки прокип'ячені. Ставимо банки із заготівлею в каструлю (на дно кладемо тканинну серветку), заливаємо гарячою водою. Після закипання стерилізуємо банки із салатом 10 хвилин.

Банки із гострим огірковим салатом фіксуємо щільно кришками. Заготівлі остудити під ковдрою, поставивши банки догори дном. Зберігати рекомендується у прохолодному місці.

Смачні заготовки вам!