Салат з оселедцем без майонезу

Існує безліч рибних салатів, в яких основний інгредієнт – солоний оселедець. Я пропоную вам приготувати салат із оселедцем без майонезу.

Існує безліч різноманітних рецептів приготування рибних салатів, у яких основний інгредієнт – це солоний оселедець. Безумовно, верхню гастрономічну нішу займає «оселедець під шубою». Але я пропоную вам інший варіант – це салат з оселедцем без майонезу, для заправки використовується олія.

Крім оселедця та горошку у складі салату є відварена картопля та червона солодка цибуля. Нескладний покроковий рецепт салату з оселедець без майонезу дозволить вам урізноманітнити своє меню.

Інгредієнти

  • Філе оселедця солоною: 1 шт.
  • Картопля (варена): 2 шт.
  • Цибуля червона: 1 шт.
  • Горошок зелений консервований: 3 ст. ложки
  • Олія рослинна: 4 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Для реалізації рецепту рибного салату беремо продукти за списком. Термічну обробку піддається тільки картопля, відварити її краще заздалегідь прямо в шкірці.

Філе солоного оселедця для нашої салатної страви подрібнюємо у формі невеликих скибочок.

На черзі — солодка червона цибуля. Очищаємо його та нарізаємо тонкими півкільцями. До речі, якщо на момент готування салату така цибуля відсутня, то його дозволяється замінити звичайною цибулею, але нарізку рекомендується замаринувати в окропі з додаванням цукру.

Очищену картоплю нарізаємо у формі невеликих шматочків. Сильно дрібнити не потрібно.

У заготовку для салату залишилося лише додати горошок. Консервований продукт із банки спочатку відкидаємо на сито, зливаючи сік. Тепер можна перекласти його до інгредієнтів.

Залишилось лише заправити наш рибний салат. Сіль використовуйте на власний розсуд. Перчимо, вливаємо олію.

Склад салату перемішуємо, можна ставити його на стіл.

Подачу рибного салату з оселедцем та горошком можна урізноманітнити свіжою зеленню. Смачного вам перекушування!