Я вважаю шарлотку універсальним яблучним пирогом, адже для приготування потрібен мінімальний набір продуктів, який можна доповнювати. Так, у мене є для вас чудовий покроковий рецепт шарлотки на молоці з яблуками, що випікається у духовці.
Домашня шарлотка на молоці з яблуками виходить в міру солодка, має привабливу структуру. Можна такий яблучний пиріг із духовки запропонувати до столу зі згущеним молоком або варенням.
Інгредієнти
- Яблуко: 2 шт.
- Цукор: 60-80 г
- Молоко: 100 мл
- Яйце куряче: 2 шт.
- Борошно пшеничне: 140 г
- Олія рослинна: 1 ст. ложка
- Розпушувач тіста: 1 ч. ложка
Приготування
Для реалізації рецепту беремо потрібні продукти. Яблука використовуємо будь-які вашого улюбленого сорту або ті, які є у ваших запасниках. Кількість цукру можна збільшити, якщо вам хочеться солодкого пирога із яблуками. Розпушувач для тесту дозволяється замінити содою, яку потрібно загасити оцтом або лимонним соком.
У робочу миску всипаємо цукровий пісок. Солодкий компонент доповнюємо яйцями та одразу збиваємо. Повинна вийти пишна однорідна маса.
У солодку масу, що вийшла, вливаємо молоко (продукт повинен бути теплим). На цьому ж кулінарному етапі вводимо олію без запаху. Перемішуємо.
Далі працюємо з борошном. Обов'язково її просіюємо, а потім засипаємо в миску разом з розпушувачем.
Змішуємо всі інгредієнти, доводячи тісто до однорідності.
Готуємо начинку для шарлотки. Яблука очищаємо від шкірки та насіння. На обробній поверхні подрібнюємо плоди кубиком.
Заготовку з яблук викладаємо в ніжне тісто та перемішуємо.
Основа для шарлотки готова. Викладаємо її у форму для випікання кондитерських виробів. Я використовувала силіконову форму, трохи змастила її одне і боки шматочком вершкового масла.
У прогріту духовку ставимо форму на 30-35 хвилин. Час визначається властивостями духовки. Готовність можна перевірити дерев'яною лучинкою.
Смачна шарлотка на молоці з яблуками готова! Розрізаємо її на порції та подаємо з улюбленими напоями!