Шарлотка з гарбузом та яблуками

На цей раз пропоную вам рецепт шарлотки з гарбузом. Зберігається гарбуз довго, тому готувати з нього можна не тільки в сезон дозрівання, але й у решту часу теж.

Гарбуз – просто універсальний інгредієнт, з якого готують і супи, і каші, і багато десертів. Зберігається гарбуз довго, тому готувати з нього можна не тільки в сезон дозрівання, але й у решту часу теж. Якщо ви експериментатор на кухні, то візьміть на озброєння цей покроковий рецепт шарлотки з гарбузом і яблуками, яка виходить дуже смачною. Для пирога ми подрібнимо гарбуз, а яблука наріжемо скибочками. Дивовижна шарлотка з гарбузом та яблуками – чудове доповнення до напоїв.

Інгредієнти

  • Цукор: 1 ст.
  • Цукор ванільний: 10 г
  • Яйце куряче: 3 шт.
  • Борошно пшеничне: 1 ст.
  • Розпушувач тіста: 1 ч. ложка
  • Яблуко: 1-2 шт.
  • Гарбуз: 100 г
  • Сіль: 1 щіпка

Приготування

Для випікання шарлотки з гарбузом та яблуками відміряємо потрібну кількість інгредієнтів. Борошно та цукровий пісок відміряємо однією склянкою. Оскільки заготівля тіста і начинки не вимагає багато часу, можна відразу поставити розігріватися духовку. Температурні параметри виставляємо на 175 чи 180 градусів.

Для замісу ніжного тіста беремо містку миску. Перший продукт для тесту – курячі яйця стандартного розміру. По черзі розбиваємо яйця в миску, кидаємо до них щіпку солоної спеції. Продукти в мисці збиваємо міксером чи віночком.

У процесі збивання у нас вийшов яєчний склад, який ми відразу доповнимо цукровим піском. Не забуваємо і про ванільний цукор теж.

Знову скористаємося міксером, щоби цукрові компоненти ретельно втрутити в яєчний склад. Виходить така біла маса.

Завантажуємо в масу з яєць і цукру, що вийшла, пшеничне борошно (краще — вищого сорту). Борошно рекомендується одразу змішати з розпушувачем для тіста.

Компоненти майбутнього тесту добре перемішуємо між собою. Ось такий склад для шарлотки виходить.

Очищений від шкірки та насіння шматочок стиглого гарбуза натираємо. Беремо тертку з дрібними поділками. Завантажуємо гарбузову стружку в тісто і перемішуємо.

Яблука, очищені від насіння, красиво викладаємо на дно змащеною олією форми.

Нарізку з яблук закриваємо приготованим тестом з подрібненим гарбузом.

Випікаємо шарлотку з гарбузом та яблуками в духовці близько 30 хвилин. Готовий виріб можна присипати цукровою пудрою.

Наливаємо ароматний чай і подаємо до нього смачну шарлотку з гарбузом та яблуками. Приємного перекушування!