Гарбуз – просто універсальний інгредієнт, з якого готують і супи, і каші, і багато десертів. Зберігається гарбуз довго, тому готувати з нього можна не тільки в сезон дозрівання, але й у решту часу теж. Якщо ви експериментатор на кухні, то візьміть на озброєння цей покроковий рецепт шарлотки з гарбузом і яблуками, яка виходить дуже смачною. Для пирога ми подрібнимо гарбуз, а яблука наріжемо скибочками. Дивовижна шарлотка з гарбузом та яблуками – чудове доповнення до напоїв.
Інгредієнти
- Цукор: 1 ст.
- Цукор ванільний: 10 г
- Яйце куряче: 3 шт.
- Борошно пшеничне: 1 ст.
- Розпушувач тіста: 1 ч. ложка
- Яблуко: 1-2 шт.
- Гарбуз: 100 г
- Сіль: 1 щіпка
Приготування
Для випікання шарлотки з гарбузом та яблуками відміряємо потрібну кількість інгредієнтів. Борошно та цукровий пісок відміряємо однією склянкою. Оскільки заготівля тіста і начинки не вимагає багато часу, можна відразу поставити розігріватися духовку. Температурні параметри виставляємо на 175 чи 180 градусів.
Для замісу ніжного тіста беремо містку миску. Перший продукт для тесту – курячі яйця стандартного розміру. По черзі розбиваємо яйця в миску, кидаємо до них щіпку солоної спеції. Продукти в мисці збиваємо міксером чи віночком.
У процесі збивання у нас вийшов яєчний склад, який ми відразу доповнимо цукровим піском. Не забуваємо і про ванільний цукор теж.
Знову скористаємося міксером, щоби цукрові компоненти ретельно втрутити в яєчний склад. Виходить така біла маса.
Завантажуємо в масу з яєць і цукру, що вийшла, пшеничне борошно (краще — вищого сорту). Борошно рекомендується одразу змішати з розпушувачем для тіста.
Компоненти майбутнього тесту добре перемішуємо між собою. Ось такий склад для шарлотки виходить.
Очищений від шкірки та насіння шматочок стиглого гарбуза натираємо. Беремо тертку з дрібними поділками. Завантажуємо гарбузову стружку в тісто і перемішуємо.
Яблука, очищені від насіння, красиво викладаємо на дно змащеною олією форми.
Нарізку з яблук закриваємо приготованим тестом з подрібненим гарбузом.
Випікаємо шарлотку з гарбузом та яблуками в духовці близько 30 хвилин. Готовий виріб можна присипати цукровою пудрою.
Наливаємо ароматний чай і подаємо до нього смачну шарлотку з гарбузом та яблуками. Приємного перекушування!