Найпопулярніший і найпростіший у приготуванні пиріг з яблуками – це шарлотка. Щоб урізноманітнити смак звичної яблучної шарлотки, я додала до складу тесту мед та мелену корицю. Домашня шарлотка з медом та яблуками вийшла ніжною, ароматною – чудовий десерт до сімейного чаювання.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 1 склянка
- Цукор: 1 склянка
- Яйце куряче: 3 шт.
- Яблука: 2 шт.
- Кориця мелена: 0,5 ч. ложки (або до смаку)
- Мед: 2 ст. ложки (рідкий)
- Розпушувач тіста: 1 ч. ложка
Приготування
Щоб спекти в духовці шарлотку з медом та яблуками, підготуємо потрібні продукти. Сорт яблук — на вашу думку. Мед повинен бути рідким (якщо є потреба, розтопіть його на водяній бані).
У широку миску розбиваємо курячі яйця. Всипаємо до них весь пісок.
Яйця збиваємо із цукром протягом 5 хвилин міксером. У результаті весь цукор має розчинитись. Виходить пишна світла маса.
У солодку яєчну масу просіюємо борошно пшеничне і розпушувач для тіста.
Інгредієнти починаємо перемішувати вже ложкою. Виходить однорідне, в міру густе тісто без грудочок.
У приготовлене тісто всипаємо мелену корицю та додаємо рідкий мед. Знову перемішуємо інгредієнти ложкою.
Очищаємо яблука від шкірки та насіння. Нарізаємо скибочками. Нарізку з яблук викладаємо на дно форми для випічки, яку попередньо змащуємо вершковим маслом (я готувала у силіконовій формі діаметром 20 см).
Начинку із яблук заливаємо тестом.
Ставимо заготовку шарлотки в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо пиріг 30-35 хвилин.
Коли шарлотка з яблуками та медом охолоне, нарізаємо її шматочками та подаємо до столу. Всім приємного чаювання!