Морквина – досить популярний коренеплід, який використовується при приготуванні супів, других страв, салатів, різноманітних закусок. Я думаю, що багато господинь знають, що морквина часто використовується і у випічці. Зокрема, з нею печуть кекси, печиво, смачні домашні пироги та ароматні булочки.
Я використовувала морквину… для шарлотки. Знаєте, вийшов дуже ніжний, яскравий та ароматний пиріг! Свій покроковий рецепт шарлотки з морквою я реалізовувала у мультиварці.
Готову шарлотку з морквою в мультиварці відразу було оцінено на вищий бал, і, як наслідок, швидко «вилетіло» зі столу за сімейним чаюванням. Спробуйте приготувати таку випічку з морквою і ви.
Інгредієнти
- Яйце куряче: 4 шт.
- Морква: 1 шт.
- Борошно пшеничне: 1 ст.
- Цукор: 1 ст.
- Олія вершкове: 1 шматочок
- Розпушувач тіста: 1 ч. ложка
Приготування
Знайомимося зі списком продуктів. Моркву промиваємо і тонко зрізаємо з неї шкірку. Для подрібнення знадобиться терка з дрібними осередками.
Для заготівлі ніжного тіста для морквяної шарлотки беремо містку миску. У неї один за одним вбиваємо курячі яйця. Засипаємо до продукту білий цукровий пісок.
Дістаємо і включаємо міксер, щоб зробити з вмісту миски повітряну масу білу однорідної структури.
Засипаємо в солодкий склад мук і розпушувач, що вийшов, пропустивши сипучі інгредієнти спільно через сито.
Для змішування інгредієнтів можна продовжити роботу міксером, але тільки на найменших обертах, а можна взяти кулінарну лопатку або ложку. Тісто вийшло тягучим, як треба.
Склад тесту різноманітний за рецептурою морквиною. Для натирання використовуємо дрібні комірки на пристрої. Перемішуємо.
Підготуємо мультиварку для випікання шарлотки з морквою. Дно знімної чаші та боки (на 5-7 см) змащуємо шматочком олії. Тісто з морквяною начинкою переправляємо у чашу.
Мультиварку фіксуємо кришкою. Ставимо програму "випікання" на 40 хвилин.
Соковита та приємна за структурою морквяна шарлотка готова! Розрізаємо пиріг на порції та подаємо до столу з улюбленими напоями!