Мабуть, найшвидший пиріг із яблуками, який можна спекти — це шарлотка. Є безліч кулінарних різновидів цього фруктового десерту з духовки, спробуйте ще й пропонований варіант. Наше завдання — шарлотка з яблуками на майонезі, яка має приємну пористу структуру.
Готувати такий пиріг — одне задоволення, тим більше що результат не забариться. Цей покроковий рецепт шарлотки з яблуками на майонезі допоможе вам у будь-який час — для зустрічі з подружками або для сімейного чаювання.
Інгредієнти
- Яйце куряче: 3 шт.
- Борошно пшеничне: 160 г
- Цукор: 150 г
- Майонез: 80 г
- Розпушувач тіста: 10 г
- Сіль: 1 щіпка
- Цукор ванільний: 20 г
- Яблуко: 2 шт.
Приготування
Знайомимося зі списком необхідних інгредієнтів, вимірюємо їх.
У робочу глибоку ємність (миску) вбиваємо курячі яйця. Доповнюємо відразу їх цукровим піском.
Обертаючи віночком, доводимо вміст у ємності до пишного однорідного складу. Цукор має розчинитись.
У процесі змішування інгредієнтів вводимо ще ванільний цукор та майонез. Через війну інгредієнти повинні поступово розподілитися між собою.
Додаємо в масу, що вийшла, на основі майонезу борошно, просіяне спільно з розпушувачем. Кидаємо дрібку солоної спеції, перемішуємо.
Продовжуємо змішувати інгредієнти до отримання в'язкого тіста, схожого консистенції на добротну сметану.
Яблука для пирога очищаємо, шаткуємо скибочками.
Приступаємо до формування шарлотки. У форму для випікання кондитерських виробів виливаємо половину заготовленого тіста. Зверху розподіляємо яблучні скибочки.
Фруктову начинку покриваємо залишком густого тіста.
У прогріту духовку (180 градусів) пиріг із яблуками на майонезі відправляємо на півгодини.
Апетитна, соковита та ніжна за структурою яблучна шарлотка випеклася! Частуйтесь на здоров'я!