Шарлотка з яблуками на майонезі

Продовжуємо з вами готувати шарлотки. На цей раз у нас рецепт шарлотки на майонезі. Пиріг не вимагатиме великої кількості часу для приготування.

Мабуть, найшвидший пиріг із яблуками, який можна спекти — це шарлотка. Є безліч кулінарних різновидів цього фруктового десерту з духовки, спробуйте ще й пропонований варіант. Наше завдання — шарлотка з яблуками на майонезі, яка має приємну пористу структуру.

Готувати такий пиріг — одне задоволення, тим більше що результат не забариться. Цей покроковий рецепт шарлотки з яблуками на майонезі допоможе вам у будь-який час — для зустрічі з подружками або для сімейного чаювання.

Інгредієнти

  • Яйце куряче: 3 шт.
  • Борошно пшеничне: 160 г
  • Цукор: 150 г
  • Майонез: 80 г
  • Розпушувач тіста: 10 г
  • Сіль: 1 щіпка
  • Цукор ванільний: 20 г
  • Яблуко: 2 шт.

Приготування

Знайомимося зі списком необхідних інгредієнтів, вимірюємо їх.

У робочу глибоку ємність (миску) вбиваємо курячі яйця. Доповнюємо відразу їх цукровим піском.

Обертаючи віночком, доводимо вміст у ємності до пишного однорідного складу. Цукор має розчинитись.

У процесі змішування інгредієнтів вводимо ще ванільний цукор та майонез. Через війну інгредієнти повинні поступово розподілитися між собою.

Додаємо в масу, що вийшла, на основі майонезу борошно, просіяне спільно з розпушувачем. Кидаємо дрібку солоної спеції, перемішуємо.

Продовжуємо змішувати інгредієнти до отримання в'язкого тіста, схожого консистенції на добротну сметану.

Яблука для пирога очищаємо, шаткуємо скибочками.

Приступаємо до формування шарлотки. У форму для випікання кондитерських виробів виливаємо половину заготовленого тіста. Зверху розподіляємо яблучні скибочки.

Фруктову начинку покриваємо залишком густого тіста.

У прогріту духовку (180 градусів) пиріг із яблуками на майонезі відправляємо на півгодини.

Апетитна, соковита та ніжна за структурою яблучна шарлотка випеклася! Частуйтесь на здоров'я!