Домашню шарлотку можна приготувати з різними інгредієнтами – фруктами, ягодами, і навіть – з овочами. Я вирішила не відходити від традиційної начинки та спекла шарлотку з яблуками. Смак знаменитого яблучного пирога я урізноманітнила лимонною ноткою, а для процесу випікання обрала мультиварку, яка чудово впоралася з кухарським завданням. Вийшла шарлотка з яблуками та лимоном у мультиварці з ніжною структурою, з цитрусовим ароматом, смачною. Яблучний десерт подавайте до столу з чашкою чаю, кавою або молоком.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 170 г
- Цукор: 200 г
- Яйце куряче: 4 шт.
- Розпушувач тіста: 0,5 ч. ложки
- Яблуко: 2 шт. (невелике)
- Лимон: 0,5 шт.
- Олія вершкове: 10 г (для змащування чаші)
Приготування
Щоб спекти шарлотку з яблуками та лимоном у мультиварці, підготуємо потрібні продукти. Яблука та лимон ретельно промиваємо під проточною водою.
У глибоку миску розбиваємо курячі яйця. Всипаємо до них весь пісок. Протягом 5 хвилин інгредієнти збиваємо міксером так, щоб вийшла пишна, однорідна та світла маса.
У яєчний склад, що вийшов, вичавлюємо лимонний сік. Достатньо буде 30-40 мл. Перемішуємо ложкою.
У яєчну масу просіюємо борошно пшеничне разом з розпушувачем для тіста. Інгредієнти між собою перемішуємо вже ложкою, не поспішаючи, акуратно за годинниковою стрілкою.
Тісто для шарлотки має вийти ніжним, без грудочок. З лимона знімаємо цедру (приблизно чайну ложку), додаємо в тісто і перемішуємо.
Яблука для начинки пирога очищаємо від шкірки та насіння. Нарізаємо фрукт тонкими скибочками, які поміщаємо у знімну чашу мультиварки. Дно та боки чаші змащуємо заздалегідь шматочком вершкового масла.
Яблучну начинку заливаємо приготованим тестом.
Мультиварку закриваємо кришкою. Включаємо режим "випікання". Час встановлюємо на 50 хв.
Шарлотку з яблуками та лимоном обережно витягаємо з мультиварки (зручно скористатися піддоном для приготування на пару), остуджуємо. Нарізати яблучний пиріг шматочками та із задоволенням пригощаємося. Всім приємного чаювання!