Смакові якості популярного яблучного пирога – шарлотки – можна регулювати за допомогою додаткових інгредієнтів. Я спробувала приготувати шарлотку із сиром. Процес відбувався не в духовці, як завжди, а в мультиварці. Домашня шарлотка з яблуками та сиром у мультиварці вийшла дуже смачною та апетитною. Можна назвати таку випічку ще й ощадливою.
Ось покроковий рецепт шарлотки з яблуками та сиром у мультиварці, яким я скористалася.
Інгредієнти
- Сир: 150 г
- Цукор: 1 ст.
- Борошно: 1 ст.
- Яйце куряче: 3 шт.
- Яблуко: 1-2 шт.
- Розпушувач тіста: 1,5 ч. ложки
- Олія вершкове: 10 г
Приготування
Для рецепту готуємо необхідний продуктовий набір. Рекомендується сир розім'яти вилкою або пропустити через сито. Яблуко можна взяти будь-якого ґатунку.
На початковому етапі замісу тіста для сирної шарлотки з'єднаємо цукровий пісок із курячими яйцями в глибокій мисці.
Перетворюємо вміст у мисці на пишну білу масу шляхом збивання за допомогою міксера.
До однорідного складу, який у нас вийшов, перекладаємо порцію сиру.
Очищаємо від шкірки яблуко, видаляємо насіння і нарізаємо дрібними кубиками фрукт. Заготівлю з яблука відправляємо в миску до решти інгредієнтів.
Вміст у мисці перемішуємо.
Доповнюємо склад майбутнього тесту борошном, що просіює, і розпушувачем для тесту.
Борошно втручаємо в сирну масу, використовуючи звичайну столову ложку або кулінарну лопатку.
Знімну чашу мультиварки змащуємо шматочком вершкового масла|мастила|, а потім поміщаємо в неї приготовлене сирне тісто з яблуками.
Шарлотку з сиром та яблуком готуємо у мультиварці у програмі «випічка». На процес відводимо 50 хвилин.
Ось і приготувалася без зайвого гастрономічного клопоту смачна шарлотка з яблуком і сиром у мультиварці. Частуйтесь на здоров'я!