Говорячи про шашлик, нам відразу видаються шампура з насадженими шматочками м'яса на них. Але основним інгредієнтом шашлику може бути не лише м'ясо. Пропоную вам покроковий рецепт шашлику з картоплі із салом у духовці, який за своїми смаковими якостями «затьмарює» інші страви з цього коренеплоду.
Смачний шашлик з картоплі із салом у духовці виходить ароматним завдяки спеціям, що використовуються. Сало чудово доповнює картопляний шашлик, надаючи йому соковитості та ситості. Так що зовсім не обов'язково бігти в магазин за м'ясом і вирушати на природу, щоб приготувати шашлик. Ми зробимо його з картоплі та будинку.
Інгредієнти
- Картопля: 5 шт. (однакового розміру)
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Сало: 150 г (свіже)
- Сіль за смаком
- Спеції мелені: за смаком (для картоплі)
Приготування
Беремо для картопляного шашлику продукти. Сало можна замінити грудинкою. Для рецепту також знадобиться фольга та дерев'яні шпажки.
Картоплю очищаємо тонко від шкірки, перекладаємо на обробну поверхню і нарізаємо кружальцями (1,5 см завтовшки).
Наступний на черзі інгредієнт – свіже свиняче сало. Нарізаємо його для шашлику шматочками приблизно однакового розміру з картопляними заготовками.
Очищаємо цибулю, розрізаємо її на частини і розбираємо на пелюстки.
Нарізку з картопляних плодів перекладаємо в миску, посипаємо улюбленими спеціями та сіллю. Перемішуємо.
Інгредієнти підготовлені, можна починати насаджувати компоненти шашлику на дерев'яні шпажки, які рекомендується замочити в холодній воді на 30 хвилин. Нанизуємо картоплю, сало, цибулю, чергуючи інгредієнти.
Заготівлі картопляного шашлику обертаємо у фольгу.
Духовку розігріваємо до 190 градусів. Шашлик із картоплі укладаємо на форму, призначену для запікання. У духовці шашлик тримаємо 20 хвилин.
Через цей час шашлик з духовки дістаємо, акуратно, щоб не обпектися гарячою парою, розрізаємо фольгу, і шашлик знову повертаємо до духовки ще на 10 або 15 хвилин.
Апетитна гаряча закуска — шашлик із картоплі із салом у духовці — приготовлена! Частуйтесь на здоров'я!