Соковитий шашлик, приготований з курки, припаде до будь-якого столу: і святкового, і буденного. Пропоную вам покроковий рецепт шашлику з курки в духовці, який подобається мені простотою реалізації та використанням простих інгредієнтів.
Основа шашлику – куряча грудка, з якої потрібно видалити шкіру та поперечну кістку. Замаринуємо спочатку грудку в приготовленому домашньому соусі, а потім, використовуючи дерев'яні шпажки, запечемо в духовці.
Домашній шашлик із курки в духовці виходить соковитим та м'яким. Подачу такої курячої страви можна урізноманітнити легким овочевим салатом та улюбленим соусом.
Інгредієнти
- Філе куряче (грудка): 600 г
- Майонез: 2 ст. ложки
- Кетчуп томатний: 1 ст. ложки
- Соус соєвий: 2 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Часник: 1 зубчик
Приготування
Для приготування курячого шашлику беремо потрібні продукти. Куряча грудка має бути охолодженою.
Куряче м'ясо перекладаємо на обробну поверхню та нарізаємо шматочками однакової величини. Заготівлю з курки поміщаємо в об'ємну миску.
До курячих шматочків викладаємо порцію майонезу.
Доповнюємо майонез томатним кетчупом (я використала класичний).
До інгредієнтів додаємо класичний соєвий соус.
Інгредієнти присмачуємо перцем, сіллю, а також додаємо подрібнений часниковий зубок.
Для маринування курячі шматочки добре перемішуємо. Миску обертаємо харчовою плівкою і залишаємо так маринуватися протягом 30-60 хвилин.
Приступаємо до нанизування шматочків на дерев'яні шпажки, які рекомендуються замочити у холодній воді на 30 хвилин. Шпажки з шашликом укладаємо на форму.
У прогрітій до 200 градусів духовці готуємо курячий шашлик приблизно 40 хвилин.
Ось які рум'яні та апетитні шматочки на шампурах у нас вийшли! Пригощайтеся на здоров'я смачним шашликом із курки!