Шашлик з курячої грудки в духовці

Готуємо 🍗 шашлик з курячої грудки. Шашлик виходить соковитим, м'яким і не вимагає великих зусиль у приготуванні.

Соковитий шашлик, приготований з курки, припаде до будь-якого столу: і святкового, і буденного. Пропоную вам покроковий рецепт шашлику з курки в духовці, який подобається мені простотою реалізації та використанням простих інгредієнтів.

Основа шашлику – куряча грудка, з якої потрібно видалити шкіру та поперечну кістку. Замаринуємо спочатку грудку в приготовленому домашньому соусі, а потім, використовуючи дерев'яні шпажки, запечемо в духовці.

Домашній шашлик із курки в духовці виходить соковитим та м'яким. Подачу такої курячої страви можна урізноманітнити легким овочевим салатом та улюбленим соусом.

Інгредієнти

  • Філе куряче (грудка): 600 г
  • Майонез: 2 ст. ложки
  • Кетчуп томатний: 1 ст. ложки
  • Соус соєвий: 2 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Часник: 1 зубчик

Приготування

Для приготування курячого шашлику беремо потрібні продукти. Куряча грудка має бути охолодженою.

Куряче м'ясо перекладаємо на обробну поверхню та нарізаємо шматочками однакової величини. Заготівлю з курки поміщаємо в об'ємну миску.

До курячих шматочків викладаємо порцію майонезу.

Доповнюємо майонез томатним кетчупом (я використала класичний).

До інгредієнтів додаємо класичний соєвий соус.

Інгредієнти присмачуємо перцем, сіллю, а також додаємо подрібнений часниковий зубок.

Для маринування курячі шматочки добре перемішуємо. Миску обертаємо харчовою плівкою і залишаємо так маринуватися протягом 30-60 хвилин.

Приступаємо до нанизування шматочків на дерев'яні шпажки, які рекомендуються замочити у холодній воді на 30 хвилин. Шпажки з шашликом укладаємо на форму.

У прогрітій до 200 градусів духовці готуємо курячий шашлик приблизно 40 хвилин.

Ось які рум'яні та апетитні шматочки на шампурах у нас вийшли! Пригощайтеся на здоров'я смачним шашликом із курки!