Зі свинини виходить смачний і соковитий шашлик. Я пропоную покроковий рецепт шашлику зі свинини на кістки, який готується. Для маринування я взяла мелені спеції, кефір, цибулю. М'ясні шматки на кістки, замочені в такому маринаді, виходять апетитними та смачними. Свинина має бути охолодженою, маринувати її краще у скляній або пластиковій тарі. Найсмачніший шашлик зі свинини на кістки — чудова м'ясна страва для посиденьок на природі чи дачі!
Інгредієнти
- Свинина на кістки: 4 шматки (стейк)
- Цибуля ріпчаста: 2 шт.
- Кефір: 1 ст.
- Сіль за смаком
- Чорний перець: за смаком
- Паприка мелена: за смаком
- Коріандр (мелений): за смаком
Приготування
Для смаження шашлику зі свинини на кістки беремо потрібні продукти. Також готуємо грати для шашлику, мангал, вугілля.
Перед маринуванням кожен шматок свинини я відбиваю, використовуючи спеціальний пристрій. Так шашлик виходить соковитим, м'яким. Складаємо свинину у скляну об'ємну миску.
М'ясні шматки на кістки натираємо з кожного боку сіллю та вказаними меленими спеціями.
Очищаємо цибулю. Нарізаємо його великими кільцями. Заготівлю із цибулі відправляємо до м'яса.
До свинини у спеціях додаємо кефір.
М'ясні шматочки добре перемішуємо та залишаємо маринуватися на 1 годину. Миску можна обернути харчовою плівкою. Через певний час шматки м'яса перемішати і продовжити маринування протягом 2-4 годин.
Час маринування минув. Готуємо решітку для запікання та поміщаємо на неї шматки свинини.
На підготовленому мангалі з вугіллям готуємо шашлик зі свинини на кістки.
Наш смачний шашлик із димком із свинини приготувався.
Подаємо шашлик зі свинини із зеленню, овочами, улюбленими соусами. Усім приємного перекушування!