При згадці страви під назвою шашлик, відразу видаються соковиті ароматні м'ясні шматочки, приготовані на мангалі. Мабуть, у літній сезон – це найпопулярніша страва! Не завжди є можливість виїхати на природу, розвести мангал, щоб поласувати смачним шашликом на вугіллі. Якщо у вас є свинина в холодильнику, то давайте зробимо шашлик будинку. Процес перенесемо у духовку.
Пропоную вам покроковий рецепт шашлику зі свинини в духовці, який за своїми смаковими якостями не поступається «справжньому». Шампура замінимо дерев'яними шпажками. До речі, кулінарний лайфхак для кухарів-початківців: щоб шпажки з дерева не пригоріли в духовці, їх потрібно на півгодини замочити в холодній воді.
Ситний шашлик зі свинини в духовці зробити легко і просто. Замаринуємо м'ясні шматочки в майонезі та оцті з використанням мелених спецій та нарізки з цибулі. Подробиці – у моєму рецепті.
Інгредієнти
- Свинина: 600 г (м'якоть)
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Майонез: 3 ст. ложки
- Оцет: 3 ст. ложки
- Приправа для шашлику: 2 ч. ложки
- Сіль за смаком
Приготування
Знайомимося зі списком продуктів. Відміряємо їх у потрібній кількості. Приправу для шашлику можна купити в магазині або використовувати суміш мелених спецій: перець, паприку, сушені трави.
Підготовлену охолоджену свинину нарізаємо порційними шматками.
Очищену цибулю нарізаємо великими шматочками-четвіринками. Заготівлю перекладаємо одразу до м'яса.
Маринуватися наш свинячий шашличок буде в майонезі з додаванням столового оцту. Продукти додаємо до м'ясної заготівлі.
На свій смак свинячі шматочки солимо, кидаємо приправу чи мелені спеції.
Заготовку для домашнього шашлику перемішуємо та залишаємо маринуватися. Мені вистачило двох годин, можна і рекомендується збільшити час маринування.
Час маринування минув. Беремо м'ясний шматочок і нанизуємо його на «шампур». М'ясо можна чергувати з скибочкою цибулі. Шпажку з м'ясними шматочками поміщаємо на форму для запікання, щоб під час приготування шашлику в духовці до неї капав жир.
Температурний режим духової шафи виставляємо наперед на 200 градусів. Відправляємо шашлик для запікання до духовки на 50 хвилин. Час може змінюватись в залежності від властивостей духовки та якості м'яса, що використовується. Кілька разів «шампура» перевертаємо.
Соковитий шашлик зі свинини посмажився. Подаємо його до столу з улюбленим соусом. Приємного всім перекушування!