Усі уявляють, що таке піца. Цей кулінарний виріб схожий на відкритий коржик з найрізноманітнішими начинками, серед яких можуть бути і овочі, і ковбаса, та інші продукти. Обов'язкові інгредієнти піци – це тісто та сир. Оскільки багато господарок готують піцу в домашніх умовах, то часто вони запитують: «Як смачно і швидко приготувати тісто для «італійського» коржика?»
Серед різноманітності рецептів приготування тіста для піци я часто користуюся цим способом. Пропоную вам зробити швидке тісто для піци на кефірі, яке готується просто та легко. Таке тісто завжди виходить м'яким, і інгредієнти начинки для неї при розподілі поверхні доводиться навіть трохи продавлювати. Використаний покроковий рецепт швидкого тіста для піци на кефірі не містить дріжджів, тому не потрібно довго чекати, коли тісто підніметься.
Інгредієнти
- Кефір: 1 ст. (будь-якої жирності)
- Яйце куряче: 1 шт.
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Сода харчова: 1/3 ч. ложки
- Сіль за смаком
- Борошно пшеничне: 2,5 ст.
Приготування
Згідно з представленим списком, готуємо інгредієнти для тесту. Борошно рекомендується одразу просіяти.
У миску розбиваємо куряче яйце звичайного стандартного розміру. Доповнюємо сіллю яйце, орієнтуючись на свої смакові уподобання.
Яйце розмішуємо із сіллю, скориставшись звичайною столовою вилкою.
У яєчний склад, що вийшов, вливаємо кефір кімнатної температури. Відразу ж додаємо олію.
Вміст миски перетворюємо на однорідну масу шляхом перемішування.
Від просіяного борошна беремо приблизно третину, перемішуємо її з содою і додаємо в миску.
Перемішуємо до утворення рідкого тіста.
Додаємо ще одну третину борошна, знову перемішуємо.
Вводимо залишок борошна та робимо заключне перемішування інгредієнтів.
Тісто у нас вийшло липким, тому розподіляти його формою для випічки піци потрібно долонями, змащеними маслом або просто змоченими у воді. Тісто для піци на кефірі готове, можна приступати до випічки!