Любителям закусок із червоної риби пропоную самостійно засолити горбушу. Для рецепту я використала заморожену свіжу горбушу. Рибу я розморозила, та не до кінця. Потім горбушу обробила на філе. Солитися горбуша буде у пряному маринаді, у складі якого сіль, цукор, перець запашний горошком, мелений коріандр та лаврушка. Соковита та смачна солона горбуша в домашніх умовах – чудова страва і для святкового меню. До столу горбушу пряного посолу можна подати, поливши олією та доповнивши нарізкою з цибулі.
Інгредієнти
- Філе горбуші: 500 г
- Цукор: 1 ст. ложка
- Сіль: 3 ст. ложки без верху
- Коріандр (мелений): 1 ст. ложка
- Лист лавровий: 3 шт.
- Перець запашний горошком: 3 шт.
- Вода: 800 мл
Приготування
Підготуємо для засолювання горбуші потрібні інгредієнти. Вода має бути заздалегідь прокип'яченою та охолодженою.
Солити горбушу я буду у широкому та високому контейнері. Всипаємо в контейнер сіль|соль|, цукор. Додаємо мелений коріандр, кидаємо горошини запашного перцю та лаврові листи.
Спеції заливаємо охолодженою водою. Добре перемішуємо. Цукор та сіль повинні повністю розчинитись у воді. Розсіл для горбуші готовий.
Філе свіжого горбуша нарізаємо невеликими порційними шматочками.
Шматочки горбуші перекладаємо у приготовлений пряний розсіл.
Рибні шматочки в розсолі накриваємо тарілкою, яку зверху ставимо гніть. Я скористалася склянкою із водою.
Контейнер із горбушею ставимо в холодильник. Солимо рибу від 2 до 4 днів.
Смачна солона горбуша в домашніх умовах готова, приступаємо до дегустації. Всім смачного!