Зі свинини можна приготувати різні страви, серед яких особливу нішу займають піджарки з цього виду м'яса. Найпростіший і найдоступніший спосіб – це приготувати піджарку зі свинини, доповнивши її овочами. Пропонований покроковий рецепт смаження зі свинини на сковороді дозволить вам зробити смачну і ситну страву буквально за півгодини.
Смачна піджарка зі свинини поєднується з різними гарнірами. Для приготування знадобиться сковорода з високими бортиками.
Інгредієнти
- Свинина: 350 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Морква: 1 шт.
- Лист лавровий: 2 шт.
- Часник: 3 зубчики
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Спеції мелені: за смаком
- Вода кип'ячена: 150 мл
Приготування
Знайомимося зі списком необхідних інгредієнтів та готуємо їх. М'ясо має бути охолодженим (краще взяти вирізку чи ошийок). Овочі очищаємо.
Моркву для підсмажування подрібнюємо тонкими смужками (можна використовувати терку з великими поділками). Цибулю рубаємо дрібними шматочками.
Обполоснувши м'ясо і обсушивши його паперовим рушником, нарізаємо кубиками.
Прогріваємо в сковороді порцію олії. Подрібнену овочеву заготовку викладаємо на сковороду і злегка підсмажуємо. Інгредієнти перемішуємо, стежимо, щоб вони не підгоріли.
Доповнюємо овочеву заготовку, що пасерує, нарізкою зі свинини.
Обсмажуємо разом так, щоб м'ясні шматочки схопилися.
Часникові зубки нарізаємо, викладаємо на сковороду до інгредієнтів. Додаємо лаврушку, солимо і кидаємо перчик до смаку.
Вміст сковороди заливаємо прокип'яченою водою.
Томимо свинину з овочами 20-25 хвилин до випарювання вологи.
Ситна піджарка зі свинини готова, приємного всім перекушування!