Смажені карасі в соєвому соусі

Свіжого карася можна приготувати за різними рецептами. Я пропоную рецепт смажених карасів у соєвому соусі. Виходять карасі з рум'яною скоринкою, дуже смачними.

Свіжого карася можна приготувати за різними рецептами. Мені подобається кулінарний варіант, в якому карасі спочатку маринуються в соєвому соусі, а потім обсмажуються на сковороді в олії. Виходять смажені карасі в соєвому соусі з рум'яною скоринкою, дуже смачними. До столу їх можна запропонувати з відвареною або запеченою картоплею або як самостійну апетитну рибну закуску.

Інгредієнти

  • Карась: 500 г (4-5 штук)
  • Соус соєвий: 2 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Панірувальні сухарі: 3-4 ст. ложки
  • Олія рослинна: 50 мл (для смаження)

Приготування

Для рецепту візьмемо потрібні інгредієнти.

Свіжого карася очищаємо від луски, потрошимо. Обов'язково позбавляємося чорної плівочки всередині, оскільки вона гірчить. Відрізаємо голови у рибки, хвости та плавці. Розрізаємо карася навпіл.

Шматочки карася складаємо в миску. Очищаємо цибулю. Подрібнюємо його на тертці. Цибулеву кашку перекладаємо до риби. Вливаємо порцію соєвого соусу. Солимо трохи (пам'ятаємо, що соєвий соус вже солоний).

Інгредієнти між собою добре перемішуємо. Миску з рибою затягуємо харчовою плівкою і забираємо маринуватися в холодильник. Час маринування приблизно 45 хвилин.

Шматочки замаринованого в соєвому соусі карася обвалюємо в панірувальну суміш, яку найкраще насипати на тарілку.

У сковороду вливаємо олію. Оптимально його прогріваємо. Перекладаємо в масло шматочки карася і обсмажуємо на вогні вище за середнє близько 3-х хвилин з кожного боку.

Смачні смажені карасі готові. Всім смачного!