Свіжого карася можна приготувати за різними рецептами. Мені подобається кулінарний варіант, в якому карасі спочатку маринуються в соєвому соусі, а потім обсмажуються на сковороді в олії. Виходять смажені карасі в соєвому соусі з рум'яною скоринкою, дуже смачними. До столу їх можна запропонувати з відвареною або запеченою картоплею або як самостійну апетитну рибну закуску.
Інгредієнти
- Карась: 500 г (4-5 штук)
- Соус соєвий: 2 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Панірувальні сухарі: 3-4 ст. ложки
- Олія рослинна: 50 мл (для смаження)
Приготування
Для рецепту візьмемо потрібні інгредієнти.
Свіжого карася очищаємо від луски, потрошимо. Обов'язково позбавляємося чорної плівочки всередині, оскільки вона гірчить. Відрізаємо голови у рибки, хвости та плавці. Розрізаємо карася навпіл.
Шматочки карася складаємо в миску. Очищаємо цибулю. Подрібнюємо його на тертці. Цибулеву кашку перекладаємо до риби. Вливаємо порцію соєвого соусу. Солимо трохи (пам'ятаємо, що соєвий соус вже солоний).
Інгредієнти між собою добре перемішуємо. Миску з рибою затягуємо харчовою плівкою і забираємо маринуватися в холодильник. Час маринування приблизно 45 хвилин.
Шматочки замаринованого в соєвому соусі карася обвалюємо в панірувальну суміш, яку найкраще насипати на тарілку.
У сковороду вливаємо олію. Оптимально його прогріваємо. Перекладаємо в масло шматочки карася і обсмажуємо на вогні вище за середнє близько 3-х хвилин з кожного боку.
Смачні смажені карасі готові. Всім смачного!