Курячі крильця дуже часто використовуються хазяйками для приготування різноманітних смачних страв. Крила чудово поєднуються з багатьма інгредієнтами, так, і в самостійному вигляді вони гарні. Крильця можна запекти, згасити, посмажити. Пропоную вибрати останній варіант і зробити смажені курячі крильця на сковороді гриль. Виходить апетитна гаряча закуска, яку можна запропонувати до столу з картоплею чи овочами. До речі, в охолодженому вигляді крильця чудово доповнюють пінні напої.
Інгредієнти
- Крила курячі: 600 г
- Суміш прованських трав: 1 ч. ложка
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Олія рослинна: 40 мл (для смаження)
Приготування
Підготуємо інгредієнти. За бажанням можна доповнити склад спецій своїми улюбленими приправами. Наприклад, можна взяти ще сушений часник.
Спочатку розріжемо крильця по суглобах на 3 частини. Для смаження візьмемо лише 2 великі частини крила, кінці використовувати не будемо.
Заготівлі з курячих крилець промиваємо, обсушуємо паперовими рушниками. Перекладаємо частини крилець у відповідну ємність. Солимо за смаком, приправляємо меленим перчиком, ароматними ароматними травами.
А тепер добре перемішуємо крильця зі спеціями. Кожна частина крила має бути покрита приправою.
Ємність з курячими крильцями накриваємо харчовою плівкою та прибираємо на полицю холодильника. Маринуємо крила 30 хвилин.
Вливаємо на сковороду гриль олію. Коли воно прогріється, викладаємо замариновані крила.
Крильця обсмажуємо на сковороді гриль приблизно по 7 хвилин з кожного боку.
Смажені крильця на сковороді гриль готові. До столу можна запропонувати з улюбленим соусом. Всім смачного та ситного перекушування!