Смажений карась у майонезі на сковороді

Якщо вам до смаку смажена риба, то цей рецепт приготування карасів вам знадобиться. Моя кулінарна пропозиція – це смажений карась у майонезі на сковороді.

Якщо вам до смаку смажена рибка, то цей покроковий рецепт приготування карасів вам знадобиться. Моя кулінарна пропозиція — це смажений карась у майонезі на сковороді, який виходить із апетитною рум'яною скоринкою. Свіжого карася очистимо, замаринуємо в спеціях і майонезі, а потім обсмажимо в олії на сковороді. Ось подробиці.

Інгредієнти

  • Карась: 5-7 шт.
  • Лимон: 0,5 шт.
  • Майонез: 3 ст. ложки
  • Борошно пшеничне: 2 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Олія рослинна: 50 мл

Приготування

Підготуємо інгредієнти за запропонованим списком.

Рибку потрошимо, видаляємо нутрощі. Чистимо луску. Обов'язково позбавляємось чорної плівки всередині, оскільки з ним готовий карась гіркуватиме. Підготовлені тушки ретельно промиваємо. З кожного боку робимо не глибокі надрізи.

Очищеного карася кладемо в ємність. За смаком солимо, перчимо. Додаємо порцію улюбленого майонезу. З лимонного соку вичавлюємо сік, вливаємо його до риби.

Карасиків перемішуємо з майонезом та спеціями. Добре перемішуємо. Миску з рибою ставимо на полицю холодильника. За цей час карась досить промаринується.

На сковороду вливаємо олію. Поки воно прогрівається, обвалюємо рибу в борошні.

Карася викладаємо в гарячу олію на сковороду.

Обсмажуємо карася в майонезі з кожного боку до утворення рум'яної скоринки.

Смажений у майонезі карась готовий! Подаємо його на стіл, приємного апетиту!