Якщо вам до смаку смажена рибка, то цей покроковий рецепт приготування карасів вам знадобиться. Моя кулінарна пропозиція — це смажений карась у майонезі на сковороді, який виходить із апетитною рум'яною скоринкою. Свіжого карася очистимо, замаринуємо в спеціях і майонезі, а потім обсмажимо в олії на сковороді. Ось подробиці.
Інгредієнти
- Карась: 5-7 шт.
- Лимон: 0,5 шт.
- Майонез: 3 ст. ложки
- Борошно пшеничне: 2 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Олія рослинна: 50 мл
Приготування
Підготуємо інгредієнти за запропонованим списком.
Рибку потрошимо, видаляємо нутрощі. Чистимо луску. Обов'язково позбавляємось чорної плівки всередині, оскільки з ним готовий карась гіркуватиме. Підготовлені тушки ретельно промиваємо. З кожного боку робимо не глибокі надрізи.
Очищеного карася кладемо в ємність. За смаком солимо, перчимо. Додаємо порцію улюбленого майонезу. З лимонного соку вичавлюємо сік, вливаємо його до риби.
Карасиків перемішуємо з майонезом та спеціями. Добре перемішуємо. Миску з рибою ставимо на полицю холодильника. За цей час карась досить промаринується.
На сковороду вливаємо олію. Поки воно прогрівається, обвалюємо рибу в борошні.
Карася викладаємо в гарячу олію на сковороду.
Обсмажуємо карася в майонезі з кожного боку до утворення рум'яної скоринки.
Смажений у майонезі карась готовий! Подаємо його на стіл, приємного апетиту!