Зі свіжого ляща можна приготувати найрізноманітніші страви. Моя пропозиція — посмажити рибку на сковороді разом із подрібненою цибулею. Апетитного смаженого ляща з цибулею оцінять любителі смачних рибних страв. Подати до столу ляща можна з картопляним гарніром, соусом або сезонними овочами. Ось покроковий рецепт смаженого ляща з цибулею, реалізація якого не завдасть вам багато клопоту.
Інгредієнти
- Ліщ: 2 шт. (700 г)
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Олія рослинна: 40 мл
- Сіль за смаком
- Приправа для риби: за смаком
- Панірувальні сухарі: 3 ст. ложки
Приготування
Візьмемо для рибного блюда інгредієнти за списком.
Ляща чистимо від луски, потрошим нутрощі, зрізаємо плавці, голову та хвіст. На поверхні біля хребта робимо ножем надрізи.
Кожну рибку нарізаємо невеликими шматочками. Перекладаємо їх у миску, солимо до смаку, присмачуємо приправою. Перемішуємо, залишаємо маринуватися 7 хвилин.
На тарілку висипаємо панірувальні сухарі. Кожен шматочок обвалюємо в сухарях.
Наливаємо на сковороду олію, прогріваємо її. Перекладаємо ляща на сковороду, починаємо смажити з одного боку на помірному нагріванні.
Рибні шматочки перевертаємо. Цибулю нарізаємо невеликими шматочками, додаємо на сковороду до ляща. Продовжуємо спільну обсмажування до готовності риби та цибулі. Цибуля має стати м'яким, легкого карамельного відтінку.
Смачний смажений лящ із цибулею на сковороді готовий, приємного апетиту!