Приготувати смачну солону скумбрію дуже легко в домашніх умовах. Для рецепту знадобиться мінімум інгредієнтів та свіжа злегка підморожена скумбрія. Смачна солона скумбрія шматочками в домашніх умовах – чудова рибна закуска, яка прикрасить собою будь-який святковий стіл.
Інгредієнти
- Скумбрія: 1-2 шт.
- Вода: 400 мл
- Сіль: 3 ч. ложки
- Перець запашний горошком: 4-5 шт.
- Перець чорний (горошком): 8-10 шт.
- Лист лавровий: 3 шт.
Приготування
Ось необхідні для засолювання свіжої скумбрії інгредієнти.
Для маринаду кип'ятимо необхідну кількість води. Остуджуємо її, засипаємо сіль, добре перемішуємо. Сіль у воді має повністю розчинитися.
На обробну дошку кладемо свіжу скумбрію. Відрізаємо у рибини голову, потрошимо. Підготовлену скумбрію промиваємо під холодною холодною водою.
Скумбрію для засолювання нарізаємо невеликими шматочками. Рибні шматочки перекладаємо у відповідний контейнер чи миску.
До шматочків скумбрії додаємо лаврові листи. Розкидаємо горошини перцю.
Шматочки скумбрії заливаємо солоним маринадом.
Контейнер зі шматочками скумбрії у маринаді закриваємо кришкою. Забираємо контейнер на полицю холодильника. Маринуємо скумбрію протягом 24 годин.
Смачна солона скумбрія шматочками готова до дегустації. Всім смачного!