Солоне сало «Пятихвилинка»

Домашнє солоне сало «П'ятихвилинка» — це, мабуть, найпростіший і найшвидший спосіб заготівлі цього продукту на користь. Виходить таке сало ніжним, у міру солоним.

Домашнє солоне сало «П'ятихвилинка» — це, мабуть, найпростіший і найшвидший спосіб заготівлі цього продукту на користь. Сало готується у гарячому розсолі, а потім для зберігання ставиться у холодильник у банку. Виходить таке сало ніжним, у міру солоним – для гуляння просто бомбічна закуска!

Інгредієнти

  • Сало: 1 кг (свіже)
  • Вода: 1 л
  • Сіль: 4 ст. ложки з гіркою
  • Перець чорний (горошком): 20 шт.
  • Лист лавровий: 3-4 шт.

Приготування

Щоб заготувати запас сало «П'ятихвилинка», візьмемо потрібні продукти. Підготовляємо скляні банки для зберігання і кришки, що закручуються до них.

Гострим ножиком скоблимо біля сала шкірку. Потім для зручності приготування нарізаємо сало невеликими шматками.

У каструльку або ковшик наливаємо воду. Всипаємо в неї сіль, кидаємо горошини перцю та лаврові листи. Розсіл доводимо до кипіння, сіль має повністю розчинитися.

У гарячий розсіл перекладаємо шматки сала. При слабкому кипінні варимо сало рівно 5 хвилин (тому сало і називається «П'ятихвилинка»).

Варені шматки сала складаємо у підготовлені банки (або використовуємо одну банку об'ємом 1 л).

Відразу шматки сала повністю заливаємо гарячим розсолом.

Банки закручуємо щільно кришками. Залишаємо банки із салом остуджуватись при кімнатній температурі. Потім для зберігання ставимо у холодильник. Сало можна пробувати вже за кілька діб. Сало в розсолі добре зберігається в холоді.

Пригощайтеся, приємного апетиту!