Варена аджика з морквою та перцем

Смачна домашня варена аджика гарна до м'яса, гарнірів, можна її додавати і при варінні перших страв. Смак у такої аджики в міру гострий.

Для любителів та шанувальників гостреньких соусів пропоную покроковий рецепт вареної аджики з морквою та перцем – чудової заготівлі для зимових посиденьок.

Смачна домашня варена аджика з морквою та перцем гарна до м'яса, гарнірів, можна її додавати і при варінні перших страв. Смак у такої аджики в міру гострий. Втім, ви можете збільшити кількість гіркого перцю, щоб зробити соус гострішим.

Інгредієнти

  • Помідори: 1 кг
  • Морква: 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 2 шт.
  • Перець гострий: 1 шт.
  • Солодкий болгарський перець: 3 шт.
  • Цукор: 2 ст. ложки
  • Сіль: 1 ст. ложка
  • Олія рослинна: 100 мл
  • Часник сушений: 1 головка
  • Оцет 9%: 1 ст. ложка

Приготування

Відповідно до запропонованого списку продуктів беремо інгредієнти. Овочі промиваємо, моркву та цибулю очищаємо, у болгарського та гіркого перцю видаляємо насіння.

Почнемо подрібнення овочів. Плоди солодкого болгарського перцю нарізаємо великими шматками. Гіркий перчик досить розрізати навпіл.

Наступний продукт – помідори. Зрізаємо у помідорів місце, де росла плодоніжка, а самі плоди подрібнюємо скибочками.

Підготовлену морквину та цибулину розрізаємо на частки. Головку часнику розуміємо на зубчики.

Заготівлю з овочів, чергуючи один з одним, відправляємо у чашу м'ясорубки для подрібнення.

Отриману овочеву суміш переливаємо в товстостінну каструлю і варимо, періодично перемішуючи, протягом півгодини.

У проварену масу кидаємо сіль, цукор, вливаємо олію та оцет. Перемішуємо та варимо ще п'ять хвилин.

Аджика готова, розподіляємо їх у підготовлені заздалегідь (стерилізовані) банки. Тару закупорюємо. Заготівлю охолоджуємо протягом доби під теплим пледом чи ковдрою, поставивши на кришки.

Приємною вам дегустації вареної аджики взимку і не лише!