Приготувати свинину так, щоб м'ясо вийшло смачним, соковитим та ніжним, можна в духовці. Пропоную вам запекти в духовці свинину разом із вершками. Для рецепту знадобляться горщики. Виходить свинина в вершках у горщиках дуже апетитною, до столу таку страву можна запропонувати разом із відвареною картоплею, гречкою або рисом. Прекрасно урізноманітнюють смак свинини у вершках та свіжі овочі.
Інгредієнти
- Свинина: 400 г (м'якоть)
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Вершки (10%): 200 мл
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Приправа для свинини: 1 ч. ложка
Приготування
Щоб запекти свинину у вершках у духовці, підготуємо необхідні продукти. Свинину обполіскуємо водою, обсушуємо паперовими рушниками. Очищаємо цибулю.
Цибулю нарізаємо півкільцями або чверть кільцями. Розігріваємо на сковороді олію. Перекладаємо на сковороду нарізку цибулі і пасеруємо її протягом 3-4 хвилин. Цибуля має стати м'якою.
Тим часом нарізаємо свинину шматочками (близький розмір 2 см). М'ясні шматочки перекладаємо до цибулі на сковороду.
Обсмажуємо м'ясні шматочки разом із цибулею на сильному вогні приблизно 8-10 хвилин. У процесі свинину перемішуємо. Наприкінці обсмажування солимо на смак свинину, додаємо приправу і перемішуємо.
Весь вміст зі сковороди перекладаємо в горщики.
Заливаємо м'ясні шматочки у горщиках вершками.
Горщики накриваємо кришками і ставимо в розігріту до 190 ° духовку на 1 годину.
Свинина, томлена в горщиках у духовці з вершками, вийшла дуже ніжною, соковитою, м'якою та смачною! Всім смачного!