Страви зі свинини завжди виходять смачними та апетитними. Приготувати свинину можна різними кулінарними засобами, у тому числі – згасити. До ситного обіднього перекушування пропоную зробити свинину з овочами на сковороді. Таку страву до столу запропонувати можна практично з будь-яким гарніром, так і як окрема гаряча закуска м'ясо чудово. Виходить свинина з цибулею та морквою на сковороді м'якою, соковитою та смачною.
Інгредієнти
- Свинина: 500 г (м'якоть)
- Морква: 0,5 шт.
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Вода: 200 мл
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Паприка мелена: 0,5 ч. ложки
- Зелень свіжа: для подачі
Приготування
Для того, щоб згасити свинину з цибулею та морквою на сковороді, підготуємо вказані інгредієнти. Свинину промийте, одразу ж висушіть паперовими рушниками. Очищаємо морквину із цибулею.
М'якуш свинини перекладаємо на обробну поверхню і нарізаємо середніми шматочками. Намагайтеся, щоб м'ясні шматочки були однакового розміру.
Відразу підготуємо нарізку із овочів. Цибулю шаткуємо чверть кільцями, моркву – брусочками або соломкою.
Прогріваємо на сковороді олію. Перекладаємо заготівлю зі свинини та обсмажуємо її на вогні вище середнього близько 5-7 хвилин.
До обсмажених шматочками свинини викладаємо морквину із цибулею. Перемішуємо, продовжуємо обсмажування ще протягом 5 хвилин.
М'ясні шматочки з овочами заливаємо кип'яченою водою. Зменшуємо нагрівання плити до маленького, сковороду накриваємо кришкою і тушкуємо свинину з цибулею та морквою 50 хвилин.
Тушковану свинину з овочами на смак солимо, присмачуємо перцем і паприкою. Можна використовувати готову приправу для м'яса. Знову накриваємо сковороду кришкою і продовжуємо нудити ще 5 хвилин.
Смачну тушковану свинину перед подачею на стіл посипаємо подрібненою зеленню. Всім смачного!