Сибас запечений у духовці

Ця риба смачна в будь-якому вигляді, але особливо гарний сибас, запечений у духовці. І, до речі, запікання даної риби не вимагає будь-яких особливих кулінарних вишукувань та вмінь.

Сібас, він же лаврак, одна з найбільш популярних у гурманів риб. Він до того сподобався багатьом народам, що його кількість у природі сильно скоротилася і становище зараз рятують рибні ферми. Ця риба смачна у будь-якому вигляді, але особливо гарний запечений сибас. І, до речі, запікання даної риби не вимагає будь-яких особливих кулінарних вишукувань та вмінь. Лише небагато праці, часу та мінімум продуктів — і у вас на столі з'явиться справжній делікатес.

Інгредієнти

  • Сібас: 2 шт.
  • Оцет бальзамічний: 50 мл
  • Олія оливкова: 50 мл
  • Лимон: 1/2 шт.
  • Сіль за смаком

Приготування

Сибас у нас продається у замороженому вигляді. При покупці риби зверніть увагу на те, щоб тушки не були пошкоджені, а очі були опуклими та не каламутними. Перед приготуванням рибу потрібно розморозити. Робити це краще за кімнатної температури, просто давши рибі можливість відтанути самостійно. Потім потрібно відрізати плавці та очистити її від луски. Чистити треба від хвоста нагору і, звичайно, не робити це в раковині, щоб уникнути засмічення. Голова та хвіст відрізаються. Гострим ножем випаровується черевце і ретельно видаляються начинки. Потім випотрошені тушки промивають прохолодною водою.

Гострим ножем на тушці робиться кілька косих паралельних надрізів, неглибоко, міліметрів на 5 глибиною.

Тушки змащуються бальзамічним оцтом та оливковою олією, і злегка посипаються сіллю зовні та всередині. Риба маринується хвилин 10-15.

Вимитий лимон розрізається навпіл. Половина лимона нарізається на тонкі скибочки.

Частки лимона вкладаються у рибні черевці.

Для запікання потрібно взяти вогнетривку форму. На дно вилити трохи олії та укласти в неї підготовлені тушки. Запікається сибас за температури 180 градусів. Час запікання залежить від величини риби, середньому, хвилин 20-30. Як тільки покрилася рум'яною скоринкою, можна виймати із духовки.

Подавати на стіл відразу ж гарячою. Можна прикрасити рибу зеленню, скибочками лимона. Дуже просто та дуже смачно. Смачного!