У нас у меню — смачна, соковита та досить ситна страва, яку можна запропонувати до столу практично з будь-яким гарніром. Ось покроковий рецепт тюфтель з фаршу в томатній заливці, які зовсім не складно зробити. Фарш доповнений рисом, пасерованими овочами та спеціями.
Готуються наші тефтелі з фаршу у томатній заливці на сковороді. Упевнена, що таку ситну страву обов'язково оцінять ваші домочадці, включаючи дітлахів.
Інгредієнти
- Фарш м'ясний: 400 г
- Рис відвареної: 1 ст.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Морква: 1 шт.
- Паста томатна: 2 ст. ложки
- Вода: 300 мл
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Будь-яка зелень: за перевагою
Приготування
Ось продукти, які знадобляться нам для тюфтелей. Відразу відварюємо рис. Очищаємо цибулю та моркву.
Почнемо реалізацію рецепту з підготовки овочів. На середній тертці подрібнюємо морквину, а цибулю рубаємо дрібними шматочками.
Заготовку з моркви та цибулі відправляємо в гарячу олію на сковороду. Пасеруємо інгредієнти до м'якості та остуджуємо.
У робочу миску перекладаємо розморожений м'ясний фарш, доповнюємо його відвареним рисом.
Вбиваємо до інгредієнтів куряче яйце.
Охолоджену піджарку з моркви та цибулі переправляємо в миску до інгредієнтів.
Склад для тефтелів на свій смак солимо, кидаємо пару щіпок меленого перчика.
Вміст у мисці добре перемішуємо. Основа для формування тюфтель готова.
З м'ясної основи ліпимо тефтелі і укладаємо в сковороду. Томатну пасту змішуємо із водою. Томатний склад, що вийшов, вливаємо на сковороду.
Сковороду з тефтелями в томатній заливці накриваємо кришкою. Встановлюємо помірне нагрівання плити. Готуємо тефтелі протягом 30 хвилин. Готову страву за бажанням можна присипати свіжою зеленню.
Смачні домашні тефтелі з фаршу в томатній заливці готові, пригощайтеся на здоров'я!