М'ясні тефтелі — чудова страва для ситного перекушування, яку можна запропонувати на стіл разом із улюбленим гарніром. Зробити смачні тефтелі з фаршу з рисом у мультиварці буде не складно навіть господиням-початківцям. Для рецепту я використовувала готовий змішаний фарш зі свинини та яловичини, але можна взяти будь-який (зі свинини, яловичини, курки). Ось кулінарні подробиці приготування.
Інгредієнти
- Фарш м'ясний: 500 г
- Рис відвареної: 1 ст.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Яйце куряче: 1 шт.
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Вода кип'ячена: 200 мл
Приготування
Візьмемо за списком потрібні інгредієнти. Заздалегідь відварюємо рис. Фарш до моменту приготування повинен бути розмороженим. Очищаємо цибулю.
Цибулю нарізаємо дрібними шматочками. У сковороді прогріваємо олію і перекладаємо цибулю. Періодично перемішуючи, пасеруємо нарізку цибулі до м'якості.
У миску перекладаємо м'ясний фарш. Додаємо до нього відварений рис та пасеровану цибулю.
До інгредієнтів розбиваємо яйце. За смаком склад для тюфтель солимо і перчимо.
Інгредієнти між собою добре перемішуємо. Формуємо круглі тефтелі (або овальної форми) бажаного розміру.
Заготовки тюфтель перекладаємо в знімну чашу мультиварки. До вмісту вливаємо кип'ячену воду.
Мультиварку закриваємо кришкою. Встановлюємо на екрані програму «Гасіння». Час – 40 хвилин. Готуємо тефтелі з фаршу з рисом до закінчення програми.
Смачні м'ясні тефтелі подаємо до столу. Всім ситного перекушування!