Тісто для чебуреків із гарячою олією

У кожної господині є свій улюблений рецепт тесту для приготування домашніх чебуреків. Мені подобається тісто для чебуреків із гарячою олією.

У кожної господині є свій улюблений рецепт тесту для приготування домашніх чебуреків. Мені подобається тісто, яке замішується на гарячій олії. Таке заварне тісто для чебуреків з гарячою олією виходить еластичним, у міру пружним. При жарінні на сковороді чебуреки з цього тіста відмінно тримають форму, а начинка всередині залишається соковитою і смачною.

Із запропонованої кількості інгредієнтів виходить тісто, якого вистачить на смаження 12-13 звичайних середніх чебуреків.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 300 г
  • Вода тепла: 150 мл
  • Сіль: 1 ч. ложка
  • Цукор: 1 ч. ложка
  • Олія рослинна: 40 мл

Приготування

Щоб замісити тісто для чебуреків із гарячою олією, підготуємо потрібні продукти. Вибирайте олію без різкого запаху.

У широку миску наливаємо теплу воду, всипаємо в неї цукор та сіль. Перемішуємо інгредієнти, щоб спеції повністю розчинилися.

Тепер відміряємо приблизно 100 г борошна і просіюємо його у воду.

Борошно перемішуємо з водою так, щоб вийшло тісто густе як на оладки.

Рослинна олія розігріваємо в ковшіку. Гаряче масло|мастило| переливаємо в густе тісто і швидко енергійно перемішуємо інгредієнти.

Далі в густе тісто, що вийшло, просіваємо в два-три заходи частину борошна, що залишилася.

Замішуємо тісто для чебуреків, яке має вийти в міру щільним та еластичним. На 10 хвилин прибираємо тісто в целофановий мішечок і залишаємо при кімнатній температурі. За цей час готуємо начинку для чебуреків.

Використовуємо приготовлене тісто для чебуреків із гарячою олією за призначенням. Смачного!