У кожної господині є свій улюблений рецепт тесту для приготування домашніх чебуреків. Мені подобається тісто, яке замішується на гарячій олії. Таке заварне тісто для чебуреків з гарячою олією виходить еластичним, у міру пружним. При жарінні на сковороді чебуреки з цього тіста відмінно тримають форму, а начинка всередині залишається соковитою і смачною.
Із запропонованої кількості інгредієнтів виходить тісто, якого вистачить на смаження 12-13 звичайних середніх чебуреків.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 300 г
- Вода тепла: 150 мл
- Сіль: 1 ч. ложка
- Цукор: 1 ч. ложка
- Олія рослинна: 40 мл
Приготування
Щоб замісити тісто для чебуреків із гарячою олією, підготуємо потрібні продукти. Вибирайте олію без різкого запаху.
У широку миску наливаємо теплу воду, всипаємо в неї цукор та сіль. Перемішуємо інгредієнти, щоб спеції повністю розчинилися.
Тепер відміряємо приблизно 100 г борошна і просіюємо його у воду.
Борошно перемішуємо з водою так, щоб вийшло тісто густе як на оладки.
Рослинна олія розігріваємо в ковшіку. Гаряче масло|мастило| переливаємо в густе тісто і швидко енергійно перемішуємо інгредієнти.
Далі в густе тісто, що вийшло, просіваємо в два-три заходи частину борошна, що залишилася.
Замішуємо тісто для чебуреків, яке має вийти в міру щільним та еластичним. На 10 хвилин прибираємо тісто в целофановий мішечок і залишаємо при кімнатній температурі. За цей час готуємо начинку для чебуреків.
Використовуємо приготовлене тісто для чебуреків із гарячою олією за призначенням. Смачного!