Багато людей люблять домашні чебуреки з м'ясними начинками. Замісити тісто для чебуреків можна за різними кулінарними технологіями. Пропоную зробити тісто, використовуючи пшеничне борошно, картопляний крохмаль і розтоплене вершкове масло. Завдяки крохмалю тісто виходить пружним, легко розкочується та відмінно тримає форму виробів при жарінні на сковороді. Самі чебуреки з таким тестом виходять хрусткими, соковитими та апетитними. Про те, як зробити тісто для чебуреків з крохмалем та вершковим маслом, розповім у цьому рецепті.
Із запропонованої кількості інгредієнтів виходить тісто, якого вистачить на 12-14 чебуреків.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 300 г
- Крохмаль картопляний: 20 г
- Олія вершкове: 100 г
- Вода: 100 мл
- Сіль: 0,5 ч. ложки
Приготування
Щоб замісити тісто для чебуреків з крохмалем та вершковим маслом, підготуємо вказані продукти. Вершкове масло потрібно відразу розтопити в каструльці або мікрохвильовій пічці.
У невелику миску/склянку вливаємо теплу кип'ячену воду, всипаємо сіль і добре перемішуємо. Сіль має повністю розчинитися.
У широку миску просіюємо борошно пшеничне, додаємо в неї крохмаль і перемішуємо.
У центрі борошняної суміші робимо поглиблення, в яке вливаємо солону воду.
Слідом додаємо в борошно розтоплене вершкове масло.
Перемішуємо інгредієнти спочатку у мисці. Коли борошно збереться в грудку, переносимо процес замісу тіста на стіл. Тісто має вийти пружним та еластичним.
Хвилин на 10 перекладаємо тісто для чебуреків у поліетиленовий мішечок. Через цей час можна приступати до ліплення домашніх чебуреків.
Чебуреки з таким тестом виходять дуже смачними, із соковитою начинкою всередині. Всім смачного!