Тісто для пельменів

Домашні пельмені або вареники готувати можна і у свята, і в будні дні. Пропоную вам покроковий рецепт універсального тіста для пельменів та вареників.

Домашні пельмені чи вареники завжди радують моїх домочадців. Готувати їх можна і у свята, і в буденне меню вони чудово вписуються. Ліпити пельмені або вареники можна з будь-якими начинками – від овочевих до м'ясних. Приділити увагу потрібно і тісту, адже від нього залежить зовнішній вигляд виробів, і смак. Пропоную вам покроковий рецепт універсального тіста для пельменів та вареників, який обов'язково стане вам у нагоді. До речі, якщо з інгредієнтів виключити яйце, то таке тісто підійде і для чебуреків.

Інгредієнти

  • Вода мінеральна: 1 ст. (газована)
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Сіль: 0,5 ч. ложки
  • Цукор: 0,5 ч. ложки
  • Олія рослинна: 4 ст. ложки
  • Борошно пшеничне: 3,5-4 ст.

Приготування

Відміряємо у потрібній кількості представлені продукти. Для замішування пельменного тіста підбираємо містку ємність.

У ємність виливаємо вміст курячого яйця стандартного розміру. Доповнюємо яйце цукровим піском та порцією солі.

До інгредієнтів вливаємо мінеральну воду. Вода має бути з газом, кімнатної температури.

До складу рідкої основи тіста вливаємо олію без запаху.

А тепер озброюємось звичайним ручним віночком і змішуємо інгредієнти до отримання однорідної суміші.

У цю суміш невеликими частинами пропускаємо через дрібне сито муку|борошно|, відразу втручаючи її в рідину.

Інгредієнти поступово зберуться в борошняну грудку, переносимо заміс тесту вже на стіл. Тісто має вийти еластичним і не прилипати до долоні. Кількість муки регулюйте самостійно. Її може знадобитися більше або менше, залежно від якості продукту.

Тісто готове, але одразу його використовувати не рекомендується. Раджу тісто обернути поліетиленовим мішечком і дати йому «відпочити» 15 хвилин. А далі ліпимо із тіста домашні пельмешки або вареники.

Готуйте із задоволенням!