Тісто для піци як у піцерії

Замісити "правильне" тісто для домашньої піци легко та просто. Потрібні звичайні продукти, які є у кожної господині в кулінарних запасниках: борошно, сухі дріжджі, сіль, цукор, олія.

Багато родинах готують смачну домашню піцу. Запорука справді смачної та апетитної піци – це не лише інгредієнти для начинки. Багато в чому смак домашньої піци визначається тестом для неї.

Замісити "правильне" тісто для домашньої піци легко та просто. Потрібні звичайні продукти, які є у кожної господині в кулінарних запасниках: борошно, сухі дріжджі, сіль, цукор, олія.

На виході тісто за рецептом виходить таким же, як і в піцерії. Тісто для піци як у піцерії – ваша ідеальна страва з будь-якою начинкою!

Інгредієнти

  • Вода тепла: 200 мл
  • Борошно пшеничне: 320 г (вищий сорт)
  • Сіль: 0,5 ч. ложки
  • Дріжджі швидкодіючі: 1,5 ч. ложки (сухі)
  • Цукровий пісок: 1,5 ч. ложки
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки

Приготування

Для того, щоб замісити «правильне» тісто для піци як у піцерії, відміряємо в потрібній кількості інгредієнти, що потрібні. Вода для рецепту має бути теплою (приблизна температура 36-37 градусів). Найкраще взяти прокип'ячену заздалегідь воду з чайника.

У об'ємну чашу (миску) вливаємо воду. Засипаємо в неї сухі швидкодіючі дріжджі. Доповнюємо відразу дріжджі відповідно до зазначеної норми цукровим піском. Інгредієнти ретельно перемішуємо так, щоб солодкі крупинки розчинилися.

Чашку з дріжджовою сумішшю накриваємо кришкою або рушником і ставимо в тепле місце приблизно на 10 хвилин. За цей час дріжджі під впливом цукру та теплої води «прокинуться».

У дріжджову суміш, що вийшла, кидаємо сіль і вливаємо рослинне масло. Інгредієнти знову перемішуємо, щоб вийшла однорідна суміш.

У чашку засипаємо невеликими частинами борошно пшеничне. Перед додаванням борошно рекомендується пропустити через решето (просіяти). Такий процес тільки позитивно позначиться на готовому тесті для піци.

Борошно втручаємо в дріжджову суміш спочатку вилкою або ложкою, утворюючи тістяну грудку.

Далі процес замісу тіста для піци переносимо на стіл. Місимо тісто, а по необхідності ще додаємо борошна. Грудку тіста поміщаємо в чашку, дно і стінки якої можна трохи змастити олією.

Забираємо тісто в тепло, накривши харчовою плівкою або кришкою на годинку. Подивіться, як піднялося тісто. Тепер його можна використовувати за призначенням – розкачати для піци.

Приємного вам кулінарного клопоту на кухні в приготуванні смачної піци!