Домашні чебуреки – це апетитна випічка, на смакові якості якої впливає не лише соковита начинка, а й тісто. Замісити тісто для смачних чебуреків можна, використовуючи різні рецепти. Я волію робити тісто на чебуреки з вершковим маслом, адже рецепт перевірений вже не раз мною. Чебуреки з таким тестом завжди виходять хрусткими. Тестяна оболонка чудово утримує всередині будь-яку начинку.
Цей покроковий рецепт тесту на чебуреки із вершковим маслом приваблює мене простотою замісу та використанням мінімального продуктового набору. Серед інгредієнтів – борошно, вершкове масло, вода та спеції. Отже, приступаємо.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 220 г
- Олія вершкове: 40 г
- Вода: 130 мл
- Цукор: 1 ч. ложка
- Сіль: 1 ч. ложка
Приготування
Використовуючи запропонований продуктовий список, відміряємо у потрібній кількості інгредієнти. Борошно рекомендується просіяти. Часу на заміс тесту потрібно не так багато, тому одразу підготуємо для рецепту вершкове масло. Продукт необхідно перекласти в невелику каструльку і поставити на вогонь. Поки олія розтоплюється, зробимо склад для її введення.
У широку робочу миску засипаємо цукор та сіль.
Заливаємо спеції теплою водою. З ретельністю перемішуємо так, щоб і солоні, і солодкі кристали повністю розчинилися у воді.
У воду зі спеціями засипаємо приблизно третину просіяного борошна. Втручаємо порцію борошна у воду, утворюючи рідке тісто без грудочок.
Олія у нас уже почала «шипіти». Прямо з каструльки гаряче розтоплене вершкове масло вливаємо в борошняний рідкий склад. Відразу ж перемішуємо.
У суміш, що утворилася, на основі вершкового масла засипаємо частинами залишок борошна.
Замішуємо м'яке тісто на чебуреки. Поки готуємо улюблену начинку для домашніх чебуреків, накриваємо тісто тканим рушником.
Тісто з вершковим маслом приготовлене, можна використовувати його за призначенням – готувати смачні чебуреки!