Тісто пісочне без яєць

Мій покроковий рецепт пісочного тіста без яєць сподобається тим обивателям, які люблять для замісу використовувати «кулінарних помічників» (йдеться про міксер або блендер), і всю «марку» роботу виконує кухонна техніка. Я використовувала чашу блендера з насадкою ніж.

Смачна домашня випічка – улюблені ласощі для багатьох ласунів. Я впевнена, що багато хазяйок стикалися з ситуацією, коли, збираючись приготувати, наприклад, ароматне печиво, у неї виявилася відсутність деяких інгредієнтів. Припустимо, це курячі яйця. Як правило, цей продукт є обов'язковим у багатьох видах тесту. Адже і без курячих яєць можна приготувати дивовижну випічку. Я пропоную вам зробити пісочне тісто без яєць, яке підійде для випікання печива, солодких пирогів або галет.

Мій покроковий рецепт пісочного тіста без яєць сподобається тим обивателям, які люблять для замісу використовувати «кулінарних помічників» (йдеться про міксер або блендер), і всю «марку» роботу виконує кухонна техніка. Я використовувала чашу блендера з насадкою ніж.

Інгредієнти

  • Олія вершкове: 90 г (холодна)
  • Цукровий пісок: 0,5 ст.
  • Сіль: 1/3 ч. ложки
  • Майонез: 90 г
  • Розпушувач тіста: 0,5 ч. ложки
  • Борошно пшеничне: 1,5 ст.

Приготування

Для рецепту пісочного тіста без яєць відміряємо необхідну кількість інгредієнтів. Олія має бути холодною, розпушувач можна замінити харчовою содою, яку перед додаванням слід загасити оцтом або соком лимона. Дозволяється при замісі пісочного тіста використовувати ароматні добавки: ванілін чи корицю.

Вершкове масло нарізаємо шматочками, які відправляємо в чашу подрібнювача.

Посипаємо до нарізки з олії цукровий пісок та сіль.

Включаємо подрібнювач, щоб перетерти інгредієнти.

У солодкий масляний склад, що вийшов, вводимо майонез.

Знову інгредієнти між собою добре змішуємо. Вийшла рідка основа тесту.

У цю основу посипаємо розпушувач для тіста.

Далі всипаємо борошно, що просіює. Використовуємо спочатку приблизно 2/3 всієї норми борошна.

Коли інгредієнти в чаші подрібнювача збиратимуться в грудку, заміс тесту переносимо на поверхню, присипану борошном.

Продовжуємо місити пісочне тісто вже на столі, додаючи ще борошна.

Тісто, яке у нас вийшло, забираємо в поліетиленовий мішечок, щоб перекласти його в морозилку на 15 або 20 хвилин.

Пластичне пісочне тісто без яєць для випікання печива чи інших кондитерських виробів готове, можна приступати до приготування смаколиків!