Смачну страву з курячих стегон легко приготувати у мультиварці. Пропоную згасити стегна разом зі сметаною, овочами та спеціями. На виході тушковані курячі стегна у мультиварці виходять ситними та апетитними. Таку страву можна запропонувати і до святкового столу.
Інгредієнти
- Стегна куряче: 4 шт.
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Сметана: 4 ст. ложки
- Часник: 2 зубчики
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Приправа для курячих страв: 0,5 ч. ложки
Приготування
Підготуємо для рецепту вказані інгредієнти. Очищаємо морквину та цибулю. Стегна промиваємо та обтираємо паперовими рушниками.
Натираємо морквину, цибулю нарізаємо невеликими шматочками. У чашу мультиварки наливаємо олію. Включаємо програму «Спека». Перекладаємо овочі у чашу. Готуємо 5 хвилин, періодично перемішуючи без кришки.
На овочеву подушку кладемо підготовлені курячі стегна.
Частки часнику очищаємо та нарізаємо тонкими пластинками. Курячі стегна солимо і перчимо на смак, зверху розміщуємо часникові пластинки.
На курячі стегна викладаємо сметану. Зверху посипаємо частини приправою для курячих страв.
Мультиварку закриваємо кришкою. Змінюємо програму «Спека» на «Гасіння». Час встановлюємо на 1:00. Чекаємо на закінчення програми.
Тушені курячі стегна у мультиварці зі сметаною та овочами готові. Всім ситного перекушування!