Свинину можна приготувати по-різному відварити, посмажити, запекти в духовці. Мені подобається свинина, яка тушкується на сковороді разом із овочами. Страва виходить ситною та смачною. Апетитна свинина тушкована з цибулею і морквою на сковороді добре поєднується з гарніром, наприклад, з картопляним пюре або з макаронами. Для приготування я використовувала приправу для м'яса, але можна зібрати таку приправу самостійно, включивши до складу мелений коріандр, сушений часник, чебрець, базилік, паприку.
Інгредієнти
- Свинина: 400 г (м'якоть)
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Морква: 1 шт.
- Борошно пшеничне: 1 ст. ложка
- Приправа для свинини: 1 ч. ложка
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Вода: 250-300 мл
Приготування
Візьмемо інгредієнти за списком. Сковорідку підбираємо із високими бортиками. Очищаємо цибулю та морквину.
Свинину промиваємо під холодною проточною водою, обсушуємо відразу паперовим рушником. Нарізаємо м'ясо у формі невеликих шматочків однакового розміру.
У сковороду вливаємо олію. Вогонь робимо максимальним. Обсмажуємо м'ясну нарізку, періодично перемішуючи приблизно 5 хвилин. М'ясні шматочки повинні вкритися легкою скоринкою.
Морквину нарізаємо маленькими брусочками. Цибулю подрібнюємо шматочками. Овочеву нарізку викладаємо до свинини. Зменшуємо вогонь, обсмажуємо інгредієнти ще 5 хвилин.
Додаємо до м'ясних шматочків борошно, приправу. Солимо і перчимо на свій смак. Склад перемішуємо, продовжуємо обсмажування ще протягом хвилини.
Вміст заливаємо кип'яченою водою.
Зменшуємо вогонь до малого, сковороду накриваємо кришкою. Гасимо свинину з цибулею та морквою 30-40 хвилин до готовності.
Смачна тушкована свинина з цибулею та морквою на сковороді готова, приємного перекушування!