Тушкована свинина з цибулею та морквою на сковороді

Свинину можна приготувати по-різному. Я пропоную зробити тушковану свинину з цибулею та морквою на сковороді, яка добре поєднується з гарніром.

Свинину можна приготувати по-різному відварити, посмажити, запекти в духовці. Мені подобається свинина, яка тушкується на сковороді разом із овочами. Страва виходить ситною та смачною. Апетитна свинина тушкована з цибулею і морквою на сковороді добре поєднується з гарніром, наприклад, з картопляним пюре або з макаронами. Для приготування я використовувала приправу для м'яса, але можна зібрати таку приправу самостійно, включивши до складу мелений коріандр, сушений часник, чебрець, базилік, паприку.

Інгредієнти

  • Свинина: 400 г (м'якоть)
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Борошно пшеничне: 1 ст. ложка
  • Приправа для свинини: 1 ч. ложка
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Вода: 250-300 мл

Приготування

Візьмемо інгредієнти за списком. Сковорідку підбираємо із високими бортиками. Очищаємо цибулю та морквину.

Свинину промиваємо під холодною проточною водою, обсушуємо відразу паперовим рушником. Нарізаємо м'ясо у формі невеликих шматочків однакового розміру.

У сковороду вливаємо олію. Вогонь робимо максимальним. Обсмажуємо м'ясну нарізку, періодично перемішуючи приблизно 5 хвилин. М'ясні шматочки повинні вкритися легкою скоринкою.

Морквину нарізаємо маленькими брусочками. Цибулю подрібнюємо шматочками. Овочеву нарізку викладаємо до свинини. Зменшуємо вогонь, обсмажуємо інгредієнти ще 5 хвилин.

Додаємо до м'ясних шматочків борошно, приправу. Солимо і перчимо на свій смак. Склад перемішуємо, продовжуємо обсмажування ще протягом хвилини.

Вміст заливаємо кип'яченою водою.

Зменшуємо вогонь до малого, сковороду накриваємо кришкою. Гасимо свинину з цибулею та морквою 30-40 хвилин до готовності.

Смачна тушкована свинина з цибулею та морквою на сковороді готова, приємного перекушування!