Вафлі на молоці, що згущує

Готуємо вафлі на згущеному молоці в електровафельниці. Для замісу тіста використовуються звичайні інгредієнти, серед яких є згущене молоко.

Якщо ви бажаєте перетворити чайний столик з різноманітними смакотами привабливою на вигляд домашньою випічкою, то раджу вам зробити швидко і просто вафлі. Для замісу тіста використовуються звичайні інгредієнти, серед яких є згущене молоко. Мій покроковий рецепт вафель на молоці, що згущує, передбачає наявність для виготовлення електровафельниці. Сьогодні такий прилад-помічник є практично у кожній родині.

Домашні вафлі на молоці, що згущує, мають приємну структуру, вони не дуже солодкі. Урізноманітнити їх подачу до столу можна згущеним молоком, джемом, варенням, медом.

Для реалізації рецепту крім електровафельниці знадобиться робоча широка миска, віночок або міксер, супова ложка.

Інгредієнти

  • Молоко згущене: 50 г
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Олія рослинна: 30 мл
  • Борошно пшеничне: 100 г
  • Кефір: 100 мл
  • Сіль: щіпка

Приготування

Для рецепту домашніх вафель з використанням молока, що згущує, беремо потрібні інгредієнти. Відміряємо їх у потрібній кількості. Кефір рекомендується дістати з полиці холодильника заздалегідь, щоб він став кімнатною температурою.

У робочу миску викладаємо згущене молоко. Доповнюємо його сирим яйцем.

Тепер буде потрібно віночок або міксер. Інгредієнти слід перемішати так, щоб вийшла однорідна маса. В принципі, для перемішування підійде і звичайна вилка. Головне, щоб молоко, жовток та білок стали однією сумішшю.

У суміш, що вийшла, кидаємо щіпку солоної спеції, вливаємо кисломолочний продукт – кефір. Знову змішуємо трохи інгредієнти.

Наступний продукт для тесту – це борошно. Її краще перед додаванням в миску кілька разів просіяти.

Змішуємо продукти у мисці. Поступово виходить тісто, яке схоже за своєю консистенцією на тісто для домашніх оладок. Якщо вам здається, що тісто вийшло рідким, ще підсипте трохи борошна. Так, у тесті не повинно залишитися грудочок.

У тісто, що вийшло, вливаємо олію. Ще раз перемішуємо.

Підготовляємо електровафельницю згідно з вказівками виробника. У форму викладаємо приблизно 2 столові ложки тіста. Готуємо вафлі 2 (або 2,5) хвилини.

Апетитні вафлі на згущеному стовбурі готові! Частуйтесь!