Навіть із такої буденної випічки як млинці можна зробити чудовий десерт до ранкового чаювання. Пропоную урізноманітнити млинце на молоці ваніліном і кулінарним маком. Таке доповнення дозволить нам приготувати смачні ванільні млинці з маком, які при подачі рекомендую супроводити фруктовим або ягідним варенням, джемом, згущеним молоком. Млинці порадують ваших домочадців та друзів у масляний тиждень та інші свята.
Інгредієнти
- Яйце куряче: 3 шт.
- Молоко: 300 мл
- Борошно пшеничне: 150 г
- Цукор: 40 г
- Сіль: 0,5 ч. ложки
- Мак: 20 г
- Ванілін: за смаком
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
Приготування
Візьмемо потрібні продукти за списком, відміряємо їх у потрібній кількості. Молоко має бути у теплому стані.
У широку ємність розбиваємо курячі яйця. Доповнюємо продукт цукровим піском та ваніліном. Інгредієнти збиваємо до отримання пишної однорідної маси.
А тепер беремо ще одну ємність і просіюємо до неї пшеничне борошно. Підсипаємо до борошна сіль та кулінарний мак. Інгредієнти між собою змішуємо.
Сипучу суміш, що вийшла, невеликими порціями засипаємо в яєчну масу, відразу втручаючи її в рідкий склад.
У нас вийшло густе тісто. Доводимо його до консистенції млинця теплим молоком. Інгредієнти ретельно перемішуємо.
У тісто для млинців відразу вливаємо порцію олії, змішуємо. Готовому млинцю з маком даємо «відпочити» хвилин 10-15.
Готуємо сковороду для смаження млинців, змастивши її поверхню жиром і добре розігрівши. Зачерпуємо ванільне тісто з маком і розподіляємо його по дну сковороди. Смажимо млинці з двох сторін приблизно по хвилині.
Ароматні ванільні млинці з маком готові, приємного та смачного перекушування!