Варена аджика з перцем та хріном

Люблю консервувати на зиму гострі соуси. Пропоную вам покроковий рецепт вареної аджики з перцем і хріном, в якій також є часник.

Серед моїх знайомих та родичів чимало шанувальників такого гострого соусу як аджика. Готую на зиму аджику і я, причому, використовуючи найрізноманітніші інгредієнти, тим самим варіюючи смак пікантної заготівлі. Зараз пропоную вам покроковий рецепт вареної аджики з перцем і хріном, в якій також є часник.

Домашня аджика з перцем і хроном добре зберігається при кімнатній температурі, адже при реалізації заготівля проходить термообробку.

Інгредієнти

  • Солодкий болгарський перець: 500 г
  • Перець гіркий: 50 г
  • Часник: 150 г
  • Корінь хрону: 100 г
  • Помідори: 1 кг
  • Цукор: 100 г
  • Сіль: 1 ст. ложка
  • Оцет 9%: 50 мл

Приготування

Беремо продукти за списком. Промиваємо помідори, очищаємо перці, видаляючи насіння. Ретельно чистимо корінь хрону. Відміряємо решту інгредієнтів у необхідній кількості.

Очищені плоди перцю (і солодкого, і гіркого) нарізаємо для подальшого подрібнення шматочками.

У помідорів зрізаємо місце, де знаходилася плодоніжка. Нарізаємо скибочками або шматочками в залежності від розміру. За бажання помідори можна очистити від шкірки. Я цей крок пропустила, на смак аджики це не вплинуло.

Очищений корінь хрону нарізаємо шматочками. Головку часнику розуміємо на зубчики.

Подрібнені овочі перекладаємо в чашу м'ясорубки та прокручуємо. Увага: корінь хрону краще натерти, якщо сумніваєтеся, що м'ясорубка подолає кришення.

Подрібнений сирий склад аджики переправляємо у каструлю. Доповнюємо сіллю та цукровим піском.

Аджику варимо з моменту закипання протягом півгодини. Наприкінці варіння вливаємо в аджику столовий оцет.

Приготовлену аджику завантажуємо в наперед стерилізовані банки і щільно закручуємо кришками. Після того, як заготівля охолоне, забираємо на зберігання в комору.

Всім приємних турбот на кухні та смачних запасів на зиму!