Найпростіший спосіб приготувати креветки – відварити їх разом із спеціями. Але навіть такий легкий варіант потребує деяких кулінарних тонкощів. Щоб креветки справді вийшли смачними, ароматними та ніжними, важливо не переварити їх. В іншому випадку ви отримаєте гумові креветки. Ось покроковий рецепт варених креветок, які завжди виходять апетитними. Подати варені креветки можна із улюбленими соусами під холодний пінний напій.
Інгредієнти
- Креветки заморожені: 500 г
- Вода: 1 л
- Сіль: 40 г
- Кріп: 0,5 ч. ложки (сушений)
- Перець чорний (горошком): 7-8 шт.
- Перець запашний: 3-4 шт.
- Лист лавровий: 2 шт.
- Лимон: 0,5 шт.
Приготування
Готуємо для рецепту вказані інгредієнти. У рецепті використовуються заморожені неочищені креветки. Замість сушеного кропу можна взяти свіжий чи заморожений. У каструлю наливаємо воду і ставимо її кип'ятити.
Поки чекаємо на закипання води, підготуємо креветки. Зазвичай заморожені креветки вкриті крижаною шубкою. Потрібно обов'язково її зняти. Креветки перекладаємо в друшляк та ополіскуємо під теплою проточною водою.
Вода у каструлі закипіла. Додаємо до неї перці горошком, сіль, лавровий лист, кріп. Нехай вас не лякає кількість солі. Креветки, як і інші морепродукти, погано вбирають сіль.
У киплячу воду завантажуємо підготовлені креветки.
Коли креветки закиплять, варимо їх протягом 2 хвилин. У мене дрібні креветки, цього часу цілком достатньо, щоб вони вийшли ніжними. Тигрові та королівські креветки варять довше (від 7 до 10 хвилин).
Щоб варені креветки було легше очищати, перекладаємо в друшляк і швидко обполіскуємо холодною водою.
Варені креветки перед подачею на стіл поливаємо лимонним соком.
Пригощайтесь, смачного вам перекушування!