Варення з гарбуза та апельсина

Готуємо домашнє варення гарбуза з додаванням апельсина. Варення виходить смачним, підходить також для випікання пирогів як начинку.

Початок осені ознаменовується сезоном для збирання гарбуза. Цей привабливий овоч помаранчевого кольору – відмінний інгредієнт для різноманітних смачних страв, у тому числі – і варення. Доповнимо гарбуз апельсином і отримаємо при варінні чудовий десерт з пікантною цитрусовою ноткою.

Домашнє варення з гарбуза та апельсина виходить смачним, воно підходить також і для випікання пирогів як начинка. Ось покроковий рецепт варення з гарбуза та апельсина, який простий і невибагливий у реалізації.

Рекомендується для такої солодощі взяти молодий гарбуз, багатий на цукор і різні вітаміни. До речі, ці ласощі — чудовий засіб для підвищення нашого імунітету.

Інгредієнти

  • Цукор: 1 кг
  • Гарбуз: 1 кг
  • Апельсин: 2 шт.
  • Вода: 500 мл

Приготування

Готуємо необхідні продукти, відміряємо їх у потрібних пропорціях.

Очищаємо гарбуз від шкірки. Дістаємо насіння (їх можна далі використовувати після обробки за призначенням). Гарбузову м'якоть, що залишилася, нарізаємо у формі дрібних кубиків-шматочків.

Ретельно промиваємо апельсин. Нарізаємо його на 4 або 6 часточок. Обов'язково витягаємо кісточки (адже вони гірчать). Апельсинові часточки прокручуємо в м'ясорубці разом із шкіркою.

У каструлю заливаємо воду. Засипаємо солодкий інгредієнт – цукор. Варимо сироп, доки всі кристали не розчиняться.

У солодкий сироп, що вийшов, завантажуємо заготовку з гарбуза і апельсина.

Періодично перешиваючи інгредієнти, готуємо варення з гарбуза та апельсина 20 хвилин. Час відраховуємо після закипання.

Гарбузове варення з апельсином поміщаємо в заздалегідь стерилізовану тару (банки). Фіксуємо банки ключем або закриваємо зручним способом.

Варення з гарбуза та апельсина відкриваємо, коли хочемо почастуватися смачним десертом! Смачного!