Ласуни обов'язково зрадіють такій солодкій заготівлі з кабачків. Напевно, багато господарок знайомі з рецептурою приготування варення з кабачків з додаванням апельсина або лимона. Мені подобається також варіант варіння з курагою. Домашнє варення з кабачків з курагою та лимоном — найсмачніша заготовка для зими. У варення пікантний смак, подавати його до столу можна просто з чашкою чаю або з млинцями, оладками.
Приблизний вихід варення із запропонованої кількості – 900 мл.
Інгредієнти
- Кабачок: 1 кг
- Цукор: 800 г
- Курага: 150 г
- Лимон: 0,5 шт.
Приготування
Підготуємо за списком інгредієнти.
Спочатку підготуємо курагу. Сухофрукти без кісточок викладаємо в миску і заливаємо окропом. Залишаємо у такому положенні на 15 хвилин. Воду потім злити, а курагу віджати.
Кабачки очищаємо від шкірки та насіння. Нарізаємо кубиками. Нарізку з кабачків разом із курагою прокручуємо через м'ясорубку. Виходить така кабачкова маса для подальшого варіння.
У кабачкову масу засипаємо цукор і ретельно перемішуємо.
Доводимо вміст у каструлі до кипіння. Зменшуємо вогонь і варимо кабачкове варення, періодично перемішуючи, протягом 40 хвилин.
Ретельно промиваємо лимон, обдаємо цитрусовим окропом. З половинки лимона робимо цедру за допомогою дрібної тертки. Витискаємо сік.
Лимонний сік та цедру викладаємо в кабачкове варення. Варимо його ще 15 хвилин.
Варення з кабачків з курагою та лимоном готове. Перекладаємо його у підготовлені стерилізовані банки, закручуємо. Банки із солодким варенням остуджуємо. Варення чудово зберігається за кімнатної температури.
Пригощайтеся смачним варенням із кабачків із курагою!