Приготувати смачні вареники із соковитою начинкою із капусти можна на пару. Пропоную вам покроковий рецепт вареників з капустою на пару, які виходять ситними та чудово тримають форму. Для начинки візьмемо свіжу білокачанну капусту. Дрібно нашаткуємо її, потім обсмажимо на сковороді разом із цибулею та спеціями. Смачні вареники з капустою на пару можна подавати зі сметаною чи іншими улюбленими соусами.
Інгредієнти
- Тісто для вареників: 500 г
- Капуста білокачанна: 500 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Олія рослинна: 4 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Спеції мелені: за смаком
Приготування
Для приготування вареників візьмемо продукти за переліком. У рецепті приділимо увагу приготуванню начинки та ліплення вареників, адже тісто я взяла вже наперед замішане. Використовувати можна рецепт "Тісто для вареників на молоці", "Тісто для вареників", "Тісто для вареників".
Зі свіжої білокачанної капусти видаляємо верхні листи і тонко нарізаємо її смужками.
У сковороду наливаємо олію. Коли прогріється продукт, завантажуємо на сковороду заготовку з капусти.
Цибулю нарізаємо дрібними шматочками і викладаємо до капусти. Інгредієнти на свій смак солимо, присмачуємо меленими спеціями. Я використовувала склад із чорного меленого перцю та паприки.
Склад начинки обсмажуємо на помірному вогні протягом 20 хвилин до м'якості. Іноді інгредієнти перемішуємо.
Чекаємо, коли начинка охолоне. Тепер можна приступати до ліплення вареників. Тісто ділимо на 4 шматки, кожен з яких по черзі розкочуємо в тонкий шар. За допомогою кільця сервіровки вирізаємо для вареників круглі заготовки (товщина приблизно 1,5-2 мм).
На заготовки поміщаємо по столовій ложці капустяної начинки. З'єднуємо міцно краї. Ліпить вареники можна на свій розсуд, у тому числі кіскою.
Піддон змащуємо олією, розміщуємо на ньому зліплені вареники.
Готуємо вареники із капустою на пару протягом 30 хвилин. Я для рецепту використала мантоварку. Можна приготувати страву на пару і в мультиварці, якщо в ній є відповідна функція.
Вареники з капустяною начинкою готові, акуратно їх знімаємо з піддону. Подаємо домашні вареники з соусом. Смачного всім перекушування!