Для солодких заготовок багато господарок використовують вишню. З цієї ягідки можна зробити на зиму не тільки варення та компоти, а й інші десерти. Наприклад, вам знадобиться вишня в сиропі на зиму, яка виходить смачною та солодкою. Така заготівля готується швидко та легко, адже не потрібно возитися з очищенням ягід.
Заздалегідь підготуйте банки та кришки для вишні. Банки потрібно простерилізувати, а кришки прокип'ятити. Також знадобиться окріп.
Для варіння сиропу на кожні 500 мл води візьміть 250 г цукру.
Інгредієнти
- Вишня: 1 кг
- Вода (окріп): 700 мл
- Цукор: 350 г
Приготування
Підготуємо вишню, цукровий пісок. Закип'ятимо воду у чайнику.
Вишню очистимо від гілочок. Добре промиємо ягоди. Вишню краще викласти в друшляк, щоб стекла вся вода.
У стерилізовані банки кладемо ягоди. Заповнюємо ємності лише на 2/3.
Ягоди в банці заливаємо окропом. Накидаємо на банки кришки. Залишаємо вишню в окропі на 20 хвилин.
Воду зі банок акуратно зливаємо в каструлю. Всипаємо цукровий пісок. Перемішуємо. Доводимо сироп до кипіння середньому вогні. Цукор повинен повністю розчинитись.
Солодкий сироп, що вийшов, переливаємо в банки. Закупорюємо банки з вишнею кришками. Заготовки ставимо на кришки та накриваємо ковдрою. Остуджуємо. Зберігати вишню в сиропі можна за кімнатної температури.
Всім гарних та смачних заготовок на зиму!